Peste 250 de polițiști din toată țara, strânși în Timiș pentru a...

Peste 250 de polițiști din toată țara, strânși în Timiș pentru a lupta cu migrația ilegală. Vezi câte infracțiuni au constatat

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-762748551">

politia-de-frontiera-caine

În cursul săptămânii care este pe cale să se încheie, poliţiştii timişeni au acţionat, pe raza judeţului, în vederea descurajării fenomenului migraţionist. La acţiuni au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene Alba, Hunedoara, Sibiu, Cluj şi Gorj, în total peste 250 de membri ai forțelor de ordine care au acţionat pe căile de comunicaţie, din judeţul Timiş, care converg către frontiera de stat cu Republica Serbia.

Astfel, au fost desfăşurate activităţi pe principalele căi de comunicaţie din oraşele Deta, Jimbolia şi Sânnicolau Mare, fiind controlate aproape 800 de autovehicule şi legitimate peste 1.000 de persoane.

Pentru eficientizarea activităților specifice pe linia supravegherii și controlului frontierei de stat în zona de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, polițiștii de frontieră desfășoară misiuni comune cu 50 lucratori din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiş și Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, precum și cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

De asemenea, polițiștii de frontieră timișeni beneficiază și de sprijinul a 22 de echipe canine, cu 24 de instructori, de la Centrul Chinologic Sibiu care execută misiuni de supraveghere și intervenție în zona de competenţă a Sectoarelor Poliției de Frontieră Moravița, Deta, Cruceni și Jimbolia, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni şi au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 15.000 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere şi prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsură tehnico-administrativă, poliţiştii au reţinut un permise de conducere şi au retras un certificate de înmatriculare auto.

Acţiunile poliţiştilor continuă și în perioada următoare.

De la începutul anului, ca urmare a misiunilor executate în comun, au fost depistaţi de polițiștii de frontieră timișeni peste 350 de imigranţi care au încercat să intre ilegal în ţară, pe jos, pe la frontiera verde.

1 COMENTARIU

  1. da da ,da bine in presa…
    da, niste investitii in tehnica de supraveghere ar reduce considerabil costurile generate de cazarea si plata orelor suplimentare ale acestor lucratori !!!!
    ..si eficienta ar fi alta.
    la ora actualamajoritatea celor ce patruleaza „orbecaie” in noapte !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.