PSD şi PNL şi-au depus listele pentru alegerile parlamentare. Vezi care dintre...

PSD şi PNL şi-au depus listele pentru alegerile parlamentare. Vezi care dintre candidați au lipsit și ce au declarat liderii

4
DISTRIBUIȚI

psd-si-pnl-la-depunerea-candidaturilor-1

PSD şi PNL Timiş şi-au depus astăzi listele oficiale cu candidaţi pentru alegerile parlamentare din iarna acestui an, la Biroul Electoral Judeţean, situat în incinta Palatului Administrativ. Dacă social-democraţii au intrat la sediul BEJ la ora 12.00, liberalii au venit şi ei o jumătate de oră mai târziu.

Preşedintele social-democraţilor din judeţ, Sorin Grindeanu, a declarat că „avem o echipă tânără, ne învârtim în jurul vârstei de 40 de ani cu toții. 40 e și ținta PSD ca și procent la alegerile generale. Înainte de asta m-am asigurat că toți candidații PSD Timiș au buletin de Timiș. Noi am considerat necesar să verificăm foarte bine lucrurile acestea. Așa e normal, să venim în fața cetățenilor cu candidați care locuiesc în Timiș și știu forte bine ce au de făcut pentru cetățeni. E o listă câștigătoare, nu vedete, nu oameni care vin din postura de celebritate și notorietate extraordinară și care vin și pleacă. Noi propunem o echipă care a funcționat extreme de bine în ultimii ani la PSD Timiș, una care a avut succes la alegerile locale. O echipă formată din oameni care, chiar dacă par tineri, sunt oameni cu experiență”.

În completă antiteză cu luptele politice de zi cu zi, depunerea candidaturilor a fost un prilej bun ca membrii celor două partide să socializeze în mod civilizat. S-au remarcat povestind retraşi preşedintele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, şi secretarul executiv al PNL Timiş, Alin Popoviciu. Trebuie spus şi că din rândurile liberalilor au lipsit candidaţi precum Ben-Oni Ardelean, senator aflat pe poziţia a doua pentru Camera Deputaţilor şi Alina Gorghiu, liderul PNL, care deschide lista pentru Senat.

popoviciu-si-grindeanu
Alin Popoviciu și Sorin Grindeanu

După ce a ieşit din sediul BEJ, liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat, despre listele PNL, că „au fost generate tocmai într-o preocupare foarte atentă să rezonăm cu aşteptările societăţii, cu ceea ce se conturează a fi chiar cerinţe exprese din partea societăţii.


Aceste liste arată o preocupare pentru înnoire la nivel PNL Timiş, preocupare care este mai largă şi la nivel naţional valabilă şi pentru PNL (…) Nu cred că asta contează, nu este din judeţul Timiş doamna preşedinte PNL la nivel naţional, Alina Gorghiu, dânsa nu este din judeţul Timiş, dar nu cred că asta contează pentru timişoreni şi pentru timişeni. Timişoara este un oraş cu vocaţie de capitală, orice capitală atrage oameni de peste tot şi le dă şanse de afirmare. Judeţul Timiş are o cultură în acelaşi sens. Este cunoscut istoriceşte vorbind că Banatul este un loc unde au venit oameni din foarte multe culturi şi toţi cei veniţi aici au fost bine primiţi s-au integrat şi au avut şanse de afirmare. Cred că în Timişoara nu ţine un astfel de discurs patriotard local, că nu e patriotic, e patriotard”. În timp ce liberalii discuta pe holurile Palatului Administrativ, primarul Nicolae Robu l-a căutat pe președintele CJT Sorin Grindeanu, pentru a sta de vorbă.

Amintim că pe prima poziţie pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor se află Călin Dobra, preşedintele executiv al PSD Timiş şi fost vicepreşedinte al CJ Timiş, urmat de şeful TSD Timiş, Alfred Simonis, consilierul judeţean Adrian Pau, Bianca Gavriliţă, medic şi director al spitalului din Jebel, senatorul Matei Suciu, deputatul Petru Andea, consilierul județean Mihai Ritivoiu, lidera OFSD Timiș, Romaniţa Jumanca și consilierii locali Sorin Ionescu și Luminţa Ţundrea. Lista pentru Senat este deschisă de fostul prefect Eugen Dogariu, urmat de deputatul în funcţie, Adrian Diaconu. Lista finală a PNL, modificată din nou ieri, arată astfel: Senat: 1. Alina Gorghiu 2. Claudiu Buciu 3. Mariana Nagy 4. Florin Răvăşilă. Camera Deputaţilor: 1. Marilen Pirtea 2. Ben Oni Ardelean 3. Pavel Popescu 4. Liliana Oneţ 5. Maria Eugenia Barna 6. Longin Popescu 7. Mihaela Calescu 8. Daniela Mariş 9. Alexandru Bronţ 10. Adrian Colhon.

4 COMENTARII

  1. problema este ca nu toți cantindații au trecut in buletin domiciliul in timisoara ori timis…
    mai mult ca sigur ca nu o sa-i vedem deloc in circumscriptia electorala…
    asadar, pe cine votam?

  2. Eu nu am simpatizanti in nici un Partid, nici de stinga , nici de dreapta dar totusi cred ca nu au ce cauta pe listele liberalilor Alin Popoviciu {dupa cite stiu eu are dosar Penal} si nici Alina Gorghiu si ea cu mari probleme Penale dar deocamdata protejata de D.N.A si nici macar nu este din acest judet !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.