POVEȘTI CU CÂNTEC Activ – „Doar cu tine”, piesa care a dominat...

POVEȘTI CU CÂNTEC Activ – „Doar cu tine”, piesa care a dominat anul 2004: „Nicidecum nu am sperat să ajungă aşa un hit“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Rudi, Avi şi Oana – cei trei membri ai trupei Activ
Rudi, Avi şi Oana – cei trei membri ai trupei Activ

Una din cele mai cunoscute melodii dance din anii 2000 (epoca „Atomic TV“) este fără îndoială „Doar cu tine“, o piesă apărută în 2004 pe albumul „Motive“, realizat de Rudi, Avi şi Oana – cei trei membri ai trupei Activ.

„În 2004 aveam albumul pregătit prentru lansare, dar noua casa de discuri ne tot bătea la cap că mai are nevoie de o piesă care să susţină albumul pe radio. Până la urmă am decis să mai facem o piesă şi, că sa fie mai compatibilă cu cerinţele radiourilor, am decis să colaborăm cu nişte compozitori cu idei proaspete. L-am căutat pe George Hora şi într-o după-amiază l-am vizitat la el la studio. Împreună cu Oana şi cu George am compus o parte din linia melodică şi am scris textele după care am trimis proiectul lui Avi. La Bucureşti, Avi împreună cu Dan Griober (trupa Unu) au continuat şi i-au dat forma finală. În total am lucrat vreo 7 oameni la piesă“, îşi aminteşte Rudi.

Formaţia Activ a luat naştere în 1999, la Arad, sub formă de duo (Rudi şi Avi) şi a devenit cunoscută datorită piesei „Sunete“, care a câştigat concursul „In Za House” organizat de postul Atomic TV. Datorită acestui concurs câştigat, cei doi au primit videoclipul realizat de către televiziune drept premiu şi s-au bucurat de o promovare destul de importantă şi benefică unei formaţii proaspăt lansate. În luna aprilie a anului 2001, alături de ei a venit şi Oana Nistor, iar la sfârşitul acelui an muzicienii au filmat primul videoclip în noua formulă (Avi, Rudi şi Oana), la piesa „Împreună”.

În ceea ce priveşte piesa „Doar cu tine“, Rudi consideră că nu ar schimba nimic la ea nici în ziua de astăzi.


„Nu mai ştiu exact când am cântat piesa pentru prima oară, dar având în vedere că după ce a intrat pe radio într-o perioadă relativ scurtă a ajuns foarte cunoscută, la primele concerte din discoteca Tineretului din Costineşti am avut parte de o primire extraordinară. Am fost foarte surprinşi că toată lumea ştia piesa şi o cânta cu noi. A fost o senzaţie foarte plăcută.Amintirile despre această piesă sunt numai plăcute. A fost o piesă pe care am compus-o ultima  de pe album dar ne-am ataşat de ea foarte mult. Nicidecum nu am sperat să ajungă aşa un hit. Săptămânal urmăream topurile româneşti şi era incredibil ce se întâmplă. O piesă creata de noi era deja de 9 săptămâni pe primul loc în Romanian Top 100! Unde mergeam şi cântam piesa toată lumea o cunoştea şi o cânta împreună cu noi. Nici nu am visat la aşa un succes. Nu aş schimba nimic nici azi la această piesă. Melodia a trecut prin multe schimbări pâna a ajuns la varianta finală care e exact cum trebuie să fie“, spune Rudi.

După cinci ani de pauză, în 2013, Oana, Rudi si Avi, s-au reunit pe scena de la Romanian Music Awards, unde au lansat o nouă piesă, în colaborare cu casa de producţie a lui Smiley, HaHaHa Production. În ceea ce priveşte un nou comeback al formaţiei Activ, Rudi recunoaşte că uneori îi este dor de perioada în care compunea piese. „De şase ani conduc televiziunea de muzică Music Channel din Ungaria. Uneori mi-e dor de perioada Activ, pentru că, din păcate nu reuşim să ne vedem decât destul de rar cu colegii de trupă. Am rămas prieteni buni, dar fiecare are propria viaţă şi distanţele sunt destul de mari. Nu sunt genul de om care trăieşte in trecut. A fost o perioadă extraordinară din viaţă, dar acum am o familie şi un servici cu care mă simt împlinit şi fericit. Toate au vremea lor. Uneori în schimb, îmi lipseşte mult compusul pieselor, crearea de melodii noi care îţi dau o satisfacţie aparte. Poate într-o zi voi intra într-un studio să mai încerc să compun o piesă, de dragul vremurilor trecute“, spune Rudi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.