Președintele ALDE Timiș, la PRESSALERT LIVE: „Partidul nu va susține un premier...

Președintele ALDE Timiș, la PRESSALERT LIVE: „Partidul nu va susține un premier care are o condamnare definitivă” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

marian-cucsa-4

Marian Cucșa, liderul ALDE Timiș, este convins că partidul pe care-l reprezintă nu va susține, după alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie, un premier condamnat. De asemenea, invitat în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Marian Cucșa a declarat că nu crede că vreun partid politic va face o astfel de propunere.

„Nu cred că este vreun partid care ar propune un premier condamnat definitiv. Cred că PSD și ALDE vor reuși realizarea majorității parlamentare, dar cu siguranță ALDE nu va susține un premier care are o condamnare definitivă”, a afirmat liderul ALDE Timiș. Marian Cucșa a comentat și declarațiile președintelui Klaus Iohannis de astăzi, care i-a transmis un mesaj ferm lui Liviu Dragnea, președintele PSD, și anume că nu va desemna un premier urmărit sau condamnat penal.

„Este interpretabilă acea condamnare a lui Liviu Dragnea.


Cred că Klaus Iohannis trebuie să fie președintele României și să respecte Constituția. Nu mi se pare normal să spună cum va desemna premierul. Klaus Iohannis să-și vadă de atribuțiile lui și să fie un pic mai rezervat în declarații ce privesc condamnații, pentru că a obținut o casă ilegal pentru care a luat și chirie”, este de părere liderul ALDE Timiș.

Marian Cucșa a mai declarat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că Tăriceanu este „o țintă a atacurilor și abuzurilor DNA, este o țintă politică pentru că ALDE este în creștere, iar încrederea românilor în partid e mare. Cred că au dat ordine cei care doresc altă majoritate, în speță Klaus Iohannis a avut Guvernul lui și nu dorește un Guvern PSD-ALDE”.

Marian Cucșa mai consideră că, până în acest moment, PSD s-a dovedit a fi un partener de alianță de încredere. De asemenea, liderul ALDE Timiș a mai precizat că este de acord cu ce a spus președintele României, astăzi. „Dacă vrea normalitate, Klaus Iohannis va accepta varianta propusă de majoritatea formată în urma votului. Sunt de acord cu Klaus iohannis atunci când spune ca să nu fie premier o persoană condamnată cu sentință definitivă. Călin Popescu Tăriceanu este un om de calitate și nu va susține un condamnat definitiv. Nu există în momentul de față o propunere concretă, PSD nu a spus că-l va susține pe Dragnea pentru funcția de premier, este o discuție prematură”, a conchis Marian Cucșa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.