Marian Cucșa, liderul ALDE Timiș, atac la președinte: „Să meargă la Frau...

Marian Cucșa, liderul ALDE Timiș, atac la președinte: „Să meargă la Frau Merkel și să guverneze”. Ce a spus la PRESSALERT LIVE în sprijinul șefului Tăriceanu VIDEO

3
DISTRIBUIȚI
Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, la PRESSALERT LIVE
Marian Cucșa, președintele ALDE Timiș, la PRESSALERT LIVE

Revenit în studioul emisiunii PRESSALERT LIVE, Marian Cucșa, noul președinte ALDE Timiș, a făcut o declarație agresivă la adresa primului om în stat, Klaus Iohannis. „Să se ducă în Germania, dacă nu-i convine în România”, a repetat politicanul, deranjat că președintele României l-a numit „individ” pe Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu, totodată co-președinte ALDE, a făcut apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, fapt care a declanșat reacția lui Klaus Iohannis. „Sunt câteva aspecte, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu e împotriva justiției, ci împotriva abuzurilor în justiție. Un alt element pe care trebuie să-l scoatem în evidență e limbajul președintelui. Dacă președintele Klaus Iohannis îl numește pe al doilea om în stat individ, oare cum ne tratează pe noi, ca simpli cetățeni. Oare ce limbaj folosește la adresa mea, a noastră, a timișorenilor. Ați văzut poza aceea cum se uita așa de sus, parcă nu-i venea să creadă că erau niște copii în fața lui, parcă îl deranjează oamenii, îl deranjează românii. Poate ar fi mai bine să se ducă în Germania, la el acasă, și să lase românii. El are multe case în România, să meargă la frau Merkel și să guverneze, în Germania. După ce-și termină mandatul poate să meargă, dacă nu-i convine în România”, a declarat Marian Cucșa, președintele ALDE, la PRESSALERTT LIVE.

Liderul ALDE din Timiș i-a lăudat în continuare activitatea politică a lui Călin Popescu Tăriceanu și modul democratic în care se iau deciziile în partidul său. „Călin Popescu Tăriceanu e în politică de mult timp, dar uitându-ne ce a făcut, spre deosebire de alți politicieni, văzuți dinozauri, a făcut lucruri bune, a dat legi bune, a făcut lucruri bune pentru oameni, salarii, pensii, măsuri economice din perioada ALDE-PSD, susținute de parlamentari, tinerii trebuie să vină cu soluția cea mai bună pentru comunitatea pe care o reprezintă.


Vedem care sunt soluțiile și decizia majorității primează”, a mai spus Cucșa.

„Timișorenii să aibă atitudinea acelui copil care spune că nu deschide ușa la hoți”

Marian Cucșa s-a arătat deranjat și de o declarație a Alinei Gorghiu, șefa PNL. „Meritele pentru Timișoara – Capitală Culturală e al echipei și al timișorenilor, e din punctul meu de vedere o jignire la adresa noastră a timișorenilor, arogând toate meritele PNL sau, eu știu, poate peneliștii angajați din primărie ar fi avut un acord… Doamna Gorghiu a jignit în primul rând echipa care a lucrat la proiect, apoi pe timișoreni, care nu sunt toți peneliști. Suntem o țară liberă…”, a adăugat președintele ALDE Timiș.

Despre faptul că Gorghiu va candida în Timiș la parlamentare, Cucșa a spus că „eu sper ca și timișorenii să aibă atitudinea acelui copil care spune că nu deschide ușa la hoți. Blaga a mai venit doar în interes de serviciu la Timișoara… Nu înțeleg ce știe doamna Gorghiu despre Timișoara”.

Supărat pe semafoarele lui Robu

Un alt subiect atins de liderul ALDE e proiectul controversat de „semaforizare inteligentă” din Timișoara. ”Este o chestiune de interes public foarte mare. Cel mai în măsură să ia decizia sunt timișorenii în legătură cu semafoarele. Aș propune o petiție în care timișorenii să se pronunțe dacă sunt sau nu de acord cu aceste semafoare. Care se pretind a fi inteligente, dar nu sunt. Și pierdem ore întregi în trafic pentru a ajunge la servici sau în alte direcții unde avem treabă… Cei care și-au dat acordul pentru aceste semafoare să răspundă. Pentru că de acei bani de la UE mai bine se făceau parcări, pentru că și așa nu avem parcări în Timișoara, dar avem semafoare, ca să ne crească consumul de la 7 la 11, oare ne decontează domnul Robu și PNL diferența de consum la combustibil. Să răspundă indiferent de nume. Nu se poate să faci atâtea teste pe cetățenii timișoreni, care contribuie la bugetul local și vor condiții normale. Dar le punem șapte semafoare într-un sens giratoriu”, a precizat Marian Cucșa.

Acesta a concluzionat în legătură cu Nicolae Robu că ”are cuvinte de laudă la adresa criticilor, pe care-i numește derbedei”, și astfel primarul ”se încadrează în același dialog ca al lui Iohannis”.

3 COMENTARII

  1. Oare cum ne trateaza Iohannis pe noi, simpli cetateni, e o intrebare care inca nu are raspuns. In schimb, Tariceanu a oferit deja raspuns la aceasta intrebare. Cu dispret!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.