Primarul din Zărand, în pușcărie după o serie de ”țepe” cu terenuri....

Primarul din Zărand, în pușcărie după o serie de ”țepe” cu terenuri. Vezi ce pedeapsă a primit

0
DISTRIBUIȚI

primar zarand invers

Fostul primar din Zărand, cel care a ajuns să se judece cu Dan Diaconescu după ce acesta din urmă l-a șantajat cu faptul că va face publice afacerile ilegale cu terenuri, ajunge în sfârșit la închisoare. Ion Moț a fost condamnat săptămâna aceasta definitiv la doi ani și două luni de pușcărie, cu executare. Sentința a fost pronunțată la Curtea de Apel Timișoara, într-un dosar de înșelăciune în care fostul edil arădean a fost pârât de reprezentanții Bardeau Holding România.

Tot săptămâna aceasta ar fi trebuit să primească și a doua condamnare, pe o înșelăciune similară, însă cauza s-a amânat.

Cât a fost primar, Ion Moț i-a înșelat pe austrieci promițându-le sute de hectare de teren agricol în zona comunei Zărand, pentru care reprezentanții Bardeau au plătit, în tranşe, aproape două milioane de euro, primind în schimb adeverinţe de la primărie, şi promisiuni referitoare la titlurile de proprietate.


Cei de la Bardeau Holding România nu au fost împroprietăriți niciodată cu terenurile plătite.

În momentul condamnării, magistrații au constatat că Moț avea o „coadă” de doi ani de închisoare cu suspendare, sentinţă emisă de Curtea de Apel Oradea în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită.

Tot pe rolul Curţii de Apel Timişoara mai există un dosar de înşelăciune în care Ion Moț este acuzat. Cei care l-au dat în judecată sunt reprezentanții SC Tar Farming SRL, o companie din domeniul agriculturii care a plătit terenuri achiziționate de la primăria Zărand, însă edilul Ion Moț le-a dat documente false. În acest dosar, la prima instanţă, Moţ a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Ieri instanța a decis amânarea pronunțării în cauză pentru 14 octombrie.

Ilegalitățile lui Moț vor fi în sfârșit remediate. Pe aceleași parcele de teren primarul a emis și câte trei titluri de proprietate. Odată cu sentinţa Curţii de Apel Timişoara, titlurile suprapuse vor putea fi modificate, dar, din nou, prin instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.