Proiectul „Semaforişoara”, inaugurat oficial. Vezi cum laudă şeful STS sistemul pe care...

Proiectul „Semaforişoara”, inaugurat oficial. Vezi cum laudă şeful STS sistemul pe care îl numeşte vizionar

3
DISTRIBUIȚI

robu-semafoare

Sistemul de trafic management a fost inaugurat oficial, astăzi, la centrul de monitorizare a traficului construit în cadrul proiectului. La eveniment au luat parte reprezentaţi ai firmei Swarco Traffic, cea care s-a ocupat de implementarea proiectului, reprezentanţi ai Primăriei Timişoara şi şeful STS, generalul Marcel Opriş. Amintim că în cadrul proiectului care are o valoare de zece milioane de euro au fost modernizate 90 de intersecţii, 44 au fost dotate cu semafoare, 134 de intersecţii au fost dotate cu camere de supraveghere, au fost montate 230 de camere de supraveghere în interesecţii și au fost montate şapte radare de viteză şi 13 radare de informare.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „a fost bine că am asumat implementarea, căci suntem în momentul fericit al inaugurării și deja orașul beneficiază de rezultatele proiectului. Beneficii vor apărea tot mai multe pe zi ce trece, abia săptămâna trecută s-a dat drumul la sincronizarea semafoarelor, iar procesul va fi unul fără sfârșit.


Sunt două regimuri de lucru:cel în care se poate merge pe timpi exacți, dacă se respectă viteza legală și un regim mai evoluat, care nu e atât de spectaculos ca cel al undei verzi, un regim adaptiv, în care timpii de semaforizare sunt variabili. Deja am putut vedea că în Timișoara se circulă mai ușor, nu prea mai sunt aglomerații, decât în zonele de vârf. Vor mai fi aglomerații și până vom termina toate pasajele și podurile peste Bega nu ne putem aștepta ca acest proiect să facă și ce nu ar trebui să facă. (…) Valoarea inițială a proiectului a fost de 25,8 milioane lei. La licitație s-a adjudecat lucrarea cu 24,6 milioane lei. La sfârșit, raportăm o economie de peste 500.000 de lei”.

Generalul Opriș s-a arătat extrem de încântat de proiectul de trafic management despre care a avut doar cuvinte de laudă. „Vă aflați în fața celui mai impresionant proiect din România. Vă aflați în fața unei viziuni. Este o viziune plecată dinspre administrația locală, continuată și îmbunătățită prin inginerii care lucrează în Serviciul de Telecomunicații Speciale, în Timișoara. Sunt șase ingineri care au contribuit la îmbunătățirea acestei viziuni și care pe parcursul derulării acestui proiect au asistat autoritățile locale în toate fazele. Este o lucrare prin care infrastructura orașului se modifică, acum prin subteran există fibră optică, este un proiect de îmbunătățire a vieții orașului momentan, dar acum există toate condițiile ca acest oraș să se transforme într-un oraș inteligent. Se vor vedea lucruri care erau de neimaginat până acum, probabil se va continua cu afișarea de informații de interes public, începând de la parcări, cum circulă autobuzele și așa mai departe. E numai un pas până la un smart-city. Din acest moment numai talentul și ideile vă dau măsura a ceea ce puteți face pentru cetățeni”, a spus acesta. .

 

3 COMENTARII

  1. La cat laudati si ne asigurati ca functioneaza acest proiect, tu Robule si smecherul de Chis, sa va anuntati imediat demisiile daca nu o sa mearga!!
    Hotie mare marca Chis, inghitita de marele naiv, visator si plin de sine, Robu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.