PROTEST la Centrul de Reeducare Buziaș: zeci de angajați au solicitat demisia...

PROTEST la Centrul de Reeducare Buziaș: zeci de angajați au solicitat demisia ministrului Justiției. Ce nemulțumiri au și cu ce amenință

0
DISTRIBUIȚI

centrul de reeducare buzias

După angajații de la Penitenciarul Timișoara, a venit rândul și celor de la Centrul Educativ Buziaș să protesteze. Astfel, în această dimineață, timp de două ore, 45 de angajați din cadrul instituției, în care sunt internați 180 de minori condamnați după ce au săvârșit diferite infracțiuni, au organizat o acțiune de protest. Manifestanții s-au adunat în parcarea centrului și au strigat „Stop discriminării” sau „Demisia”.

De ce sunt nemulțumiți angajații de la centrul din Buziaș

„Motivele protestului sunt neaplicarea de către guvernanți a prevederilor Ordonanței 20/2016 pentru personalul din penitenciare, deficitul de personal din sistem, fapt care duce la muncă suplimentară neplătită și nerecuperată în termenul legal, lipsa dialogului social dintre ministrul Justiției și sindicate.


Am protestat și pentru că ne dorim îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților”, a spus Lucian Oros, vicepreședintele Sindicatului Lucrătorilor de Penitenciare din Buziaș.

Manifestanții au cerut și demisia ministrului Justiției, Raluca Prună. Potrivit reprezentantului sindicatului de la Centrul Educativ Buziaș, dacă guvernanții vor ignora solicitările angajaților din penitenciare, în data de 18 octombrie va fi organizat un amplu miting de protest în fața Ministerului Justiției, la care vor participa în jur de 1.500 de persoane. La acțiunea din București vor lua parte și angajați de la Penitenciarul din Timișoara și de la Centrul Educativ Buziaș.

În Centrul Educativ Buziaș lucrează 110 persoane și ar mai fi nevoie de cel puțin 60 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.