Protocolul dintre IPJ şi CJ Timiş a fost semnat oficial. Grindeanu cere...

Protocolul dintre IPJ şi CJ Timiş a fost semnat oficial. Grindeanu cere amenzi pentru transportatorii care nu respectă legea impusă pentru tonaj

0
DISTRIBUIȚI

 

semnare-protocol03_grindeanu-mirescu
Sorin Grindeanu și Ioan Mirescu la semnarea protocolului de colaborare Foto Adrian Pîclișan

Protocolul dintre Consiliul Judeţean Timiş şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a devenit oficial de astăzi. Actul prin care cele două instituţii au decis să efectueze controale comune pe drumurile judeţene, pentru a sancţiona conducătorii auto care nu respectă regimul de tonaj pe drumurile judeţene a fost semnat astăzi de Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş şi Ion Mirescu, şeful IPJ.

„De fapt, ne dorim pe drumurile judeţene, împreună, să reuşim să instaurăm legea şi lucrul acesta putem să îl facem în această colaborare instituţională care oficial începe astăzi prin semnarea de către mine şi de către domnul comandant a acestui protocol”, a spus Sorin Grindeanu.

Ion Mirescu a declarat și el că „din acţiunile Poliţiei Rutiere şi altor instituţii rezultă foarte clar că pe multe din drumuri nu se respectă lega cu privire la acest apect.


Am reluat activitatea de analiză în aşa fel încât să ştim care sunt cele mai afectate artere şi care sunt cele mai grave consecinţe ale nerespectării legii. Bineînţeşes că la Poliţia Rutieră există o statistică a accidentelor care s-au petrecut pe aceaste drumuri. De multe ori cauzele deteriorării infrastructurii au fost determinate de traficul cu maşini de tonaj mare. Nu se putea merge în continuare cu acceptarea acestor situaţii şi a nu se interveni prin campania de informare şi a da posibilitatea operatorilor de transport să se pună în legalitate şi să ştie până la ce nivel şi la ce tonaj pot circula vehiculele, dar şi de a sancţiona pe cei care nu respectă legea”.

Mirescu a explicat că în acest sens au existat multiple sesizări la 112 făcute de oameni care se plâng că traficul de mare tonaj afectează structura de rezistenţă a caselor. Şeful IPJ Timiş spune că toate controalel se vor face de poliţişti pregătiţi pe domeniul circulaţiei.

Sorin Grindeanu a mai explicat și faptul că dorește startarea acțiunii prin aplicarea de amenzi, motivând că nu este cazul ca poliția să facă o campanie de informare a șoferilor. „Legile astea sunt în vigoare de foarte mult timp. Chestiunea de informare e o chestiune depăşită de foarte mult timp. Este o treabă care trebuie respectată, iar legea în România trebuie respectată. Acestă informare nu îşi mai are rostul. Despre ce discutăm? E ca şi cum acuma ne apucăm să facem o campanie de informare în Timişoara la sutele de semafoare noi că trebuie să nu trecem pe roşu”, a explicat liderul CJT. Deocamdată CJ Timiş deţine un singur cântar mobil funcţional, iar pentru achiziţia de noi cântare momentan se află o licitaţie în curs. În ceea ce priveşte restricţiile de tonaj e bine să ştiţi că pentru vehiculele sub 25 de tone accesul pe drumurile judeţene este gratuit, de la 25 la 40 de tone se face cu autorizaţie de transport, iar peste 40 este interzis. Dacă până în luna august au fost eliberate doar 17 autorizaţii de transport special, în septembrie numărul lor a crescut la 50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.