Matei Suciu despre lista PSD Timiș pentru Senat: „Am demnitatea mea, nu...

Matei Suciu despre lista PSD Timiș pentru Senat: „Am demnitatea mea, nu mă duc pe listă să fac figurație”

1
DISTRIBUIȚI
marcel suciu psd
Matei Suciu

Decizii dure în PSD Timiş, după prezentarea primei variante a listei cu candidaţi pentru alegerile parlamentare din iarna acestui an.

Ieri, ca urmare a discuțiilor purtate de conducerea PSD Timiș cu primarii și consilierii locali și județeni ai formațiunii, a apărut în presa locală prima variantă a listei pentru alegerile din iarnă. Prima poziție pentru Camera Deputaților este ocupată de Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș. Acesta este urmat de Florin Bîrsășteanu – președintele PSD Timișoara, Alfred Simonis – președintele TSD Timiș și de Adrian Pau, consilier județean. Locul I pe lista pentru Senat este ocupat de Eugen Dogariu, cel care a fost prefect și subprefect de Timiș. Practic, lista nu este una finală, iar de pe ea lipsesc pozițiile 5 pentru deputați și 2 pentru Senat.

Se pare însă că lupta pentru locul 5 pe lista pentru Camera Deputaților se va da între Bianca Gavriliță, fost consilier județean și Adrian Diaconu, deputat de Timiș.


Deși au fost vehiculate mai multe informații conform cărora Cătălin Tiuch va candida pentru un loc la Senat, acesta a decis să nu mai intre în cursa pentru un nou mandat de deputat și nici de senator. Prezent la Bruxelles la un summit al tinerilor parlamentari cu vârste sub 40 de ani, Tiuch a confirmat pentru PRESSALERT.ro că nu va mai candida pentru un nou mandat. „Sunt poziții mai importante decât cea de parlamentar. În continuare o să mă ocup de atragerea de fonduri europene și dezvoltare durabilă”, ne-a declarat deputatul.

Nici senatorului Matei Suciu nu îi surâde ideea unui nou mandat sau cel puțin nu în orice condiții. Ținând cont de faptul că poziția 2 pe lista pentru Senat este posibil să nu fie eligibilă, Suciu nu se arată deloc încântat de a intra în cursă. „Nu mai știu dacă sunt sau nu candidat, nu fac eu lista de candidaturi. Dacă partidul are încredere că voi candida și dacă primesc un loc elibigil, intru în cursă. Dacă nu, există viață și după funcția de senator. Sunt un soldat disciplinat, voi munci în cadrul partidului și voi găsi o firmă care să mă angajeze. Partidul este liber să decidă cum face lista, singura mea libertate este să decid să mă duc sau nu. Nu mă duc în orice condiții. Am demnitatea mea, pe care am câștigat-o în timp. Nu mă duc pe listă să fac figurație”, a spus acesta.

Trebuie menționat că Matei Suciu a avut o prezență discretă în mandatul 2012 – 2016, cu 9 luări de cuvânt în plenul Senatului.

1 COMENTARIU

  1. Cu regret va anunt stimate ziarist ca sunteți părtinitor politic..iar în viitor când veți formula o opinie adversa legat de subiectele comentate va garantez disprețul etic și moral al ..viitorului ..pana atunci numai de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.