REVIRIMENT SCM Politehnica are prima șansă la calificare după turul cu Arendal...

REVIRIMENT SCM Politehnica are prima șansă la calificare după turul cu Arendal din Cupa EHF. Reacțiile lui Pero Milosevic și Cristi Fenici

0
DISTRIBUIȚI
scm-poli-dinamo-26
SCM Politehnica, victorioasă în Norvegia

SCM Politehnica Timișoara a obținut o victorie prețioasă în Norvegia după partidele mai puțin reușite din campionatul intern. Handbaliștii alb-violeți s-au impus cu 24-23 în prima manșă cu OIF Arendal și au devenit astfel favoriți la calificarea în turul III preliminar al Cupei EHF.

Elevii pregătiți de Pero Milosevic au avut parte de un meci strâns la Kristiansand. După 15 minute tabela indica 6-5 pentru Poli, dar norvegienii au ținut aproape și la pauză scorul era egal: 12-12. Niciuna dintre echipe nu s-a desprins la mai mult de două goluri pe parcursul întâlnirii considerate pe terenul lui Arendal. Bănățenii au putut miza pe Fenici și acest aspect a contat, atât pe tabelă, cât și în jocul alb-violeților per ansamblu. Savic a fost titular în poartă și a avut de asemenea o contribuție mai importantă astăzi. Lazarov a fost cel mai bun marcator pentru Poli, cu șapte goluri, în timp ce de la gazde s-a remarcat Jakobsen, autor a 8 goluri.

SCM Poli a devenit favorită la calificare, dar totul se va decide după manșa secundă, programată peste o săptămână în Sala ”Constantin Jude”.

SCM Politehnica (marcatori): Lazarov 7 goluri, Fenici 6, Marjanovic 4, Lasica 3, L.


Ștefan 3, V. Milosevic 1.

”Am jucat foarte disciplinat”

Tehnicianul lui SCM Politehnica avea motive de satisfacție după partide de azi. „Am jucat foarte disciplinat tactic, iar defensiva 3-2-1, pe care am exersat-o pentru meciul cu norvegienii şi-a arătat efectul. Experienţa unor jocuri precedente cu alte echipe nordice, m-a făcut să schimb puţin apărarea, pentru a le incomoda atacurile şi combinaţiile adversarilor. Apărarea noastră a fost foarte concentrată şi în momente în care norvegienii jucau cu un om mai puţin, pentru că şi atunci ei erau la fel de rapizi şi de periculoşi. Mă bucur că l-am putut folosi pe Cristi Fenici, care a fost uşor accidentat şi înaintea acestui meci. Toată lumea a evoluat bine, inclusiv portarii, care s-au completat foarte bine. De această dată, Savic a apărat mai mult, dar pe final Daskaloski a avut şi el intervenţii datorită cărora am reuşit să ne impunem. Puteam să câştigăm şi la 2-3 goluri diferenţă. Suntem foarte obosiţi, ne aşteaptă din nou un drum greu şi la mijlocul săptămânii jocul de campionat cu Turda iar sâmbăta viitoare, returul”, a declarat Pero Milosevic

Ne-am aşteptat la un meci greu, pentru că adversarii noştri practică un handbal bun. Noi, însă, am făcut unul dintre cele mai inspirate jocuri defensive de când evoluăm în această formulă de echipă. Rezultatul ne dă speranţe că vom face un meci la fel de bun şi acasă şi astfel să ajungem în turul al III-lea preliminar. Meciul s-a decis în ultimele cinci minute când ne-am distanţat la două lungimi diferenţă şi nu am mai primit goluri, în aşa fel încât să fim egalaţi. Azi, am câştigat o primă repriză a dublei cu norvegienii, abia după ce vom trece cu bine şi de a doua parte ne putem considera câştigători”, a spus și Cristi Fenici, căpitanul echipei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.