Primarul Robu, declarații ezitante despre funcționarea semafoarelor din Timișoara de la 1...

Primarul Robu, declarații ezitante despre funcționarea semafoarelor din Timișoara de la 1 noiembrie. Cu ce ameninţă firma responsabilă de proiect dacă nu se rezolvă problema

1
DISTRIBUIȚI

take-ionescu-troleibuz-semafor-2

Primarul Nicolae Robu îşi menţine promisiunea: de la 1 noiembrie şoferii din Timişoara vor avea undă verde… dar pe bucăţi!

Semafoarele instalate în cadrul proiectului de trafic management vor fi într-un final sincronizate, iar şoferii nu vor mai avea nevoie de ore întregi pentru a parcurge distanțe pe care până acum câteva luni îi străbăteau în doar câteva zeci de minute.

„În 24 octombrie începem recepţia, iar la 31 octombrie să facem inaugurarea.


Pe parcursul acelei săptămâni sper să se mai facă remedierile de rigoare, dacă comisia de recepție va avea observații. Termenul de remediere este mai lung, dar noi sperăm să fim într-o fază suficient de avansată încât în 31 octombrie să putem face inaugurarea. De săptămâna viitoare firma Swarco va trece la sincronizare. Așteptările ca până acum să se fi văzut beneficii în urma acestui sistem nu își au rostul, pentru că acum semafoarele nu sunt sincronizate. Până acum s-a lucrat pe porţiuni și nu s-a lucrat de la Alfa la Omega. Consecință a acestei abordări acum suntem în faza finală și acum se va trece la sincronizarea semafoarelor. Începând de săptămâna viitoare se vor face sincronizările şi eu vă voi face cunoscut ce s-a sincronizat”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Întrebat dacă are în plan să penalizeze firma Swarco în cazul în care unde verde nu va fi funcţională şi timişorenii vor pierde în continuare prea mult timp în trafic, primarul a comentat că „evident că firma are nişte obligaţii şi trebuie să se achite de ele şi dacă nu se achită va trebui să suporte consecinţele. Am încredere că va merge, chiar dacă nu va merge perfect, totul odată, pentru că întotdeauna există o perioadă de remedieri de 60 de zile sau de 90 de zile. Greul este în urmă şi perturbarea oraşului din cauza intervenţiilor s-a consumat. (…) Nu vom avea niciodată undă verde în tot oraşul, vom avea un optim de trafic, vor exista situaţii conflictuale, iar atunci se va da undă verde zonei unde e mai important să fie trafic fluent”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.