Robu loveşte dur în telenovela Muzeului Revoluţiei la Garnizoană: vrea să ia...

Robu loveşte dur în telenovela Muzeului Revoluţiei la Garnizoană: vrea să ia Muzeul Banatului din administrarea CJ Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Banatului

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este convins că PSD sabotează realizarea Muzeului Revoluției în clădirea Garnizoanei, care a fost cedată de MApN către CJ Timiş. Finanţarea pentru muzeu este în valoare de 3.000.000 de euro, însă banii pot fi folosiţi doar dacă CJ restituie Garnizoana către MapN şi mai apoi aceasta este cedată către Ministerul Culturii, cel care va finanţa realizarea muzeului.

„Am fost puțin trist când am văzut că la nivelul CJT nu există prea mult entuziasm pentru a sprijini realizarea Muzeului Național al Revoluției române în Timișoara. Dincolo de vorbe, faptele sunt grăitoare, iar pentru sprijin faptele ar fi trebuit să conste acum printr-o hotărâre de CJT, cedarea acum a garnizoanei către MApN fiind mai apoi în etapa a doua problema guvernului să transfere problema de la MApN la Ministerul Culturii.


E păcat ca cei 3.000.000 de euro care stau de la începutul anului la Ministerul Culturii să nu fie folosiți. Am văzut că domnul președinte a fost puţin iritat şi a spus că să ne vedem fiecare de treaba lui. Dacă aş fi fost președinte de CJT (…) nu aş fi avut nicio ezitare. Aș fi propus CJT să voteze renunţare la acea clădire, cu condiția ca ea să fie cedată pentru construirea acolo a Muzeului Revoluţiei. PSD va avea o problemă dacă face acest lucru, a respins când era preşedinte Titu Bojin şi nici acum nu doreşte să sprijine realizarea muzeului. Primăria este dispusă să pună la dispoziţia CJT spaţii pentru primirea acestor structuri, care ar fi trebuit să fie găzduite după ce acea clădire ar fi fost reabilitată”, a declarat Nicolae Robu.

Acesta a comentat şi despre discuţia care va avea loc în această săptămână între şeful CJ Timiş, Sorin Grindeanu, şi reprezentanţi ai MApN şi ai Ministerului Culturii. „Nu văd ce rost își are discuția decât cedarea clădirii. Trebuie cedată clădirea asta se putea hotărî printr-o ședință pe care aș fi pus-o extraodinară a CJ, printr-o decizie locală. Discuția este doar consumatoare de timp în plus. Problema trebuia ssă o rezolve Titu Bojin când era președinte de CJT”, a adăugat Robu. Pentru a ataca CJ Timiş, Robu a făcut un anunţ pe tema Muzeului Banatului, mai exact a clădirii Castelului Huniade, care este în reabilitare de zece ani de zile.

Primarul a spus şi că va cere ca Muzeul Naţional al Banatului să treacă în administrarea Primăriei Timişoara. „Vreau să arăt disponibilitatea mea ca primar de a prelua un obiectiv atât de important pentru că primăria are posibilităţi mai mari de a se ocupa de el decât consiliul judeţean. Sunt dispus să facem și împreună ca să îi ajutăm, ca să nu se creadă că vrem să acaparăm. Vrem să rezolvăm o problemă, să colaborăm”, a explicat edilul-şef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.