Robu se căiește după ce și-a jignit adversarii politici ca la piață....

Robu se căiește după ce și-a jignit adversarii politici ca la piață. Vezi ce vrea să obțină

0
DISTRIBUIȚI

robu hartii 1

Pe vremea când PNL şi PDL erau în opoziţie, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi deputatul PDL, Alin Popoviciu, purtau un adevărat război prin media locală. Dacă Robu îl numea pe Popoviciu nemernic, deputatul susţinea că primarul se plimbă degeaba pe banii timişorenilor. Acum, la câţiva ani distanţă, Robu şi Popoviciu colaborează perfect: unul e preşedinte de filială, iar celălalt a fost numit recent secretar general al PNL Timiş. Iar Nicolae Robu şi-a învăţat lecţia şi promite că nu mai jigneşte lideri de partide. Mai mult, pe unii îi cheamă chiar să facă echipă, împotriva PSD.

„V-o spun din postura unuia dintre primii jucători pe scena politică, care a generat ideea de unitate a dreptei. Vă spun că mie tot îmi e greu să înţeleg şi în continuare PSD-ul jubilează pe stânga, iar pe partea dreaptă a eşicherului politic se confruntă, aşa ca nişte fraieri, nişte partide.


Şi asta se datorează unui număr mic de oameni. Eu sunt convins că dincolo de aceşti actori politici, nume mai sonore, e adevărat, cei care activează în partidele de dreapta au şi ei această frământare pe care am abordat-o eu acuma şi nu cred că sunt fericiţi să facă alianţă cu PSD. Le fac pentru că în politică, în anumite circumstanţe se fac compromisuri şi mai ales compromisuri ideologice în România se fac foarte uşor pentru a se accede la putere, pentru ca cineva să devină parte a unei majorităţi aflate la putere, dar eu cred că ar trebui să gândim lucrurile ma profund şi să punem în prim-plan interesul naţional şi interesul local al comunităţilor de la toate nivelele. Cred că într-o bună zi tot va trebui să se ajungă la unitatea dreptei, de aceea politica pe care unii o duc de izolare sau de rupere a oricăror legături cu alte partide nu este bună. Cred că trebuie să ne respectăm între noi chiar dacă suntem într-o concurenţă astfel încât să nu ne jenăm atunci când viaţa ne va pune în situaţia de ne da mâna. Mulţi nu au înţeles asta. Eu de obicei n-am sărit să dau cu noroi în nimeni. Câteodată am replicat, e drept, şi recunosc că am fost aspru în replici, deşi nu am făcut-o cu plăcere şi aproape întotdeauna mi-a şi părut rău că m-am lăsat atras în dispute de genul acesta şi în aruncat cuvinte grele. Cred că trebuie să fim mai înţelepţi, să ne jucăm şansele fiecare cu fair-play şi să nu uităm că trecutul e trecut, însă viitorul poate fi diferit. (…) S-a făcut un pas important în unificarea dreptei prin unirea PNL istoric şi PDL, dar unificarea dreptei trebuie să continue în formule diverse”, a declarat Robu. Amintim că pentru conducerea CJ Timiş a fost formată o alianţă între PMP, ALDE şi PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.