Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș, a explicat la PRESSALERT LIVE cum a...

Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș, a explicat la PRESSALERT LIVE cum a ajuns ex-liberalul Sămărtinean cap de listă. Ce funcție ar putea ocupa acesta VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Roxana Iliescu
Roxana Iliescu

Revenită în funcția președinte al PMP Timiș, Roxana Iliescu, a vorbit la PRESSALER LIVE despre transferul lui Cornel Sămărtinean de la PNL direct pe prima poziție a partidului pentru alegeri la Camera Deputaților. Lidera organizației a explicată că în rest se bazează pe oameni tineri, ”onești”, pe cele două liste pentru scrutinul din 11 decembrie.

Roxana Iliescu a explicat că a fost aleasă ca președinte interimar și că va candida din nou pentru funcția de președinte PMP Timiș ”full-time”. ”Ușor nu e, dar e ceea ce mi-am dorit. Decizia a fost luată de către conducerea partidului ca funcția să fie preluată în urma fuziunii de către domnul Răducanu. Dar am spus că atunci când se vor face alegeri voi candida din nou…”, a spus Roxana Iliescu la PRESSALERT LIVE.

Președintele PMP Timiș a explicat că Titu Bojin nu și-a dat demisia din organizație, ci ”a renunțat să mai reprezinte PMP pe lista de Senat… Sunt motive personale. Domnul Bojin chiar a fost foarte sincer și a explicat că până la urmă nu a fost o decizie, o fuziune…”. Despre sosirea-surpriză a lui Cornel Sămărtinean aceasta a spus că a mai purtat discuții în trecut cu fostul ”liberal”, ”dar pe proiecte ce țin de societatea civilă raportându-mă la activitatea dumnealui. Îl cunoșteam dar din perspectiva asta, nu se punea problema să treacă la PMP. Nu vorbim de un străin, ci de un om cu care ne-am intersectat dar nu sub spectrul politic. A trebuit să luăm o decizie rapid, a fost un efort, echipa și-a dovedit calitățile.


În situațiile mai delicate trebuie să arăți că ești unit și că găsești soluții. Intervenind situația generată de plecarea domnului Răducanu a trebuit să iau o decizie cu privire la conținutul acestor liste”.

”Luni a fost discuția, personal am discutat cu domnul Sămărtinean. Eu nu m-am implicat și nu puteam să fac acest lucru, în contextul în care ținea strict de domnul Răducanu. Am respectat poziția dânsului. Am avut anumite discuții, mă bucur că a acceptat. A contat mult că domnul Sămărtinean, dintre toți cei 13 parlamentari de Timiș care ne-a reprezentat între 2012-2014, în urma analizei pe activitate el deținea primul loc prin prisma interpelărilor, a proiectelor de lege…”, a mai motivat Roxana Iliescu opțiunea PMP.

Cât despre problemele de natură penală ale lui Cornel Sămărtinean, trimis, inițial, judecată de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul spațiilor comerciale de la aeroport, iar dosarul a fost restituit procurorilor pentru refacerea anchetei după ce s-au anulat, în baza deciziei Curții Constituționale, interceptările făcute de SRI,  lidera organizației din Timiș a precizat că discuția i se pare ”demagogică”. În condițiile în care ”președintele (KLaus Iohannis, n.a.)avea dosar când a candidat, nu era penal… să ieșim din sfera asta demagogică. Dacă argumentele mele nu vă conving, fac precizări in calitate de avocat, atunci poate vă conving prietenii de la PNL, care se bat cu pieptul în piept privind integritatea persoanelor care le-au ales pe listă și care totuși, paradoxal, au validat candidatura domnului Sămărtinean. A trecut de controlul prinvind integritatea și calitatea domniei sale la PNL”.  Iliescu a afirmat că ”am o listă de Senat pe care domnul profesor universitar Radu Șumălan o conduce, sunt oameni noi în politică, 11 din totalul de 19 de pe ambele liste sunt oameni noi în politică. Media de vârstă e 36 ani la deputați, 41 la senat. O să găsiți oameni care nu au notorietate, dar sunt oameni excepționali, cu profesii onorabile”.

Roxana Iliescu a susținut că funcția de președinte al PMP Timișoara îi va reveni tot candidatului Sămărtinean. ”Va fi o decizie a echipei. Eu am o propunere în calitate de președinte la nivelul județului Timiș. Așa ar fi normal. Domnul Dugulescu se află pe listă, pe locul 2, și sunt convinsă că vor face o echipă grozavă. Vor fi alegeri”, a precizat șefa PMP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.