SCM Poli Timișoara obține o victorie SALUTARĂ cu Turda înainte de returul...

SCM Poli Timișoara obține o victorie SALUTARĂ cu Turda înainte de returul din Cupa EHF. Vezi reacția antrenorului Pero Milosevic FOTO

0
DISTRIBUIȚI
SCM Poli nu a avut probleme cu Turda
SCM Poli nu a avut probleme cu Turda

Formația alb-violetă de handbal masculin a dominat cap-coadă partida cu Potaissa Turda și a obținut primul succes pe teren propriu în Liga Zimbrilor. SCM Politehnica Timișoara s-a impus ușor, cu 28-20 (15-8), într-un joc în care a condus și cu 12 goluri diferență. Portarul Adam Savic a contribuit azi la spectacol, cu peste 15 mingi salvate și cu un gol din poartă în poartă!

Fără Lasica și Lazarov, suspendați două, respectiv o etapă, după ce au fost ”albăstriți”, Poli părea să aibă o misiune grea acasă cu Turda. O altă grupare cu participare european, în Challenge Cup în cazul elevilor timișoreanului Horațiu Gal. Gazdele s-au desprins după zece minute. Simovic marca pentru 8-4, apoi diferența s-a tot mărit în favoarea gazdelor. Folosit mai mult de urgență, Robert Furak a făcut un joc bun și a punctat de cinci ori azi. Inclusiv pentru 13-6 în minutul 22. Atacurile Potaissei s-au lovit de multe ori de brațele lui Savic, portarul adus în vară contribuind și la un moment memorabil, golul de 14-6, înscris în poarta lăsată liberă de oaspeți pentru un om în plus în atac. Până la urmă s-a pus problema doar a scorului final. În partea a doua Simovic a continuat recitalul gazdelor. S-a ”căscat” astfel un +12 pe tabelă (26-14). Diferența a fost înlesnită pe final de reușitele lui Dragoș Iancu și a faptului că Pero Milosevic a introdus mai mulți tineri pe teren. Unul dintre aceștia, promițătorul Claudiu Șimicu a închis tabela la opt goluri cu plus pentru SCM Politehnica.

Marko Simovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu nouă goluri. De partea cealaltă Radu Lazar a fost principalul marcator al Potaissei Turda, cu șase reușite. Pentru SCM Poli Timișoara, aflată doar la a treia victorie stagională din opt jocuri, urmează sâmbătă, de la ora 19.00, returul cu norvegienii de la Arendal, după ce bănățenii s-au impus în Norvegia (scor 24-23).

SCM Politehnica (marcatori): Marjanovic (7 goluri), Simovic (9), Cl. Șimicu (1), Furak (5), V. Milosevic (4), Savic (1), Fenici (1).

”Aveam nevoie de puncte”

Tehnicianul lui Poli, Pero Milosevic, era mulțumit că echipa sa s-a impus într-o asemenea manieră cu Turda, grupare care ocupa locul 3 în campionat înaintea acestei runde.


”A fost cea mai bună partidă în campionat și acasă. Turda are câțiva ani buni în spate în ligă, a adunat multe puncte. Joacă în Challenge Cup și lor le e greu să joace bine la distanță de trei zile. Noi aveam mare nevoie de puncte. Azi am fost concentrați în apărare. Ne-a ajutat și Savic. Am jucat foarte bine. Asta e ceea ce îmi doream în defensivă. Știam cum poate juca Turda. Ne-am pregătit bine și meritam să câștigăm. Mereu partidele Turda – Poli sunt strânse și dure, azi a fost mult fairplay. Vrem acum să ne recuperăm bine pentru meciul de sâmbătă”, a declarat Pero Milosevic.

De partea cealaltă antrenorul bănățean al ardelenilor a sintetizat că prestația echipei sale a fost plină de erori. ”Diferența putea fi și mai mare. Pare că azi nu am făcut deplasarea la Timișoara. Se întâmplă… M-aș bucura ca azi să fi făcut toate prostiile pentru tot campionatul sau turul. Cred că s-a instalat și starea de oboseală după acest start greu de campionat. Și lipsa lui Adomnicăi, un jucător de bază pentru noi. Toate acestea ne-a făcut să facem un joc slab. Echipa gazdă a făcut un meci bun, îi doresc succes sâmbătă”, a declarat Horațiu Gal, tehnicianul Potaissei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.