Timișoara are oficial o echipă nouă de baschet feminin. La câte secții...

Timișoara are oficial o echipă nouă de baschet feminin. La câte secții vrea să ajungă Sport Club Municipal și ce surpriză a fost anunțată

0
DISTRIBUIȚI
SCM Timișoara are și echipă de baschet feminin
SCM Timișoara are și echipă de baschet feminin

Orașul de pe Bega nu rămâne fără echipă feminină de baschet după desființarea fostei BCM Danzio Timișoara. SCM-ul a confirmat azi oficial faptul că propria echipă va începe noul sezon, în Liga I ce-i drept, adică eșalonul secund, dar cu obiectiv promovarea imediată. Mai mult, directorul Radu Țoancă a anunțat că din 2017 clubul autorităților locale va avea și o formație de handbal feminin, dorință exprimată chiar de Nicolae Robu într-un moment de entuziasm bazat pe o performanță a ”tricolorelor”.

De cel mai nou membru al ”familiei” SCM Timișoara se ocupă Veronica Gavrilă, antrenoare cu performanțe naționale la junioare cu Bega și care va avea pe hârtie rolul de ”principal”, dar va acționa și precum un team-manager. ”Mă bucur că am reușit să sensibilizăm municipalitatea, să facem un club nou cu oameni din oraș. Sperăm să începem de la zero, să ne ținem de această dată jucătoarele în oraș. Mi-a plâns sufletul să văd că jucătoarele crescute la noi au jucat în competiția continentală, dar au plecat din oraș. Ne e greu. Avem un buget foarte restrâns. Sper ca la rectificări să ajungem la un buget care să ne permită să ajungem în eșalonul superior. Majoritatea sportivelor sunt de la CSS Bega. Încercăm să aducem o jucătoare străină și un antrenor străin, ambii probabil din Serbia”; a declarat Veronica Gavrilă. Aceasta e implicată în mai multe activități legate de baschet, inclusiv reprezentant zonal FRB. Trei dintre jucătoarele care formează noul lot provin de la BCM Danzio, printre acestea fiin și Larisa Neagu. Iar antrenorul dorit de Bogdan Bulj, care a colaborat de asemenea cu vechiul club. ”E un antrenor care le cunoaște pe multe dintre fete. E secundul naționalei Serbiei. Știe să lucreze cu junioarele”, a explicat Gavrilă. ”Sunt 14 fete până acum. În funcție de pretenții vom mai aduce 2-3 românce. Sunt șapte echipe care pot accede în prima ligă, restul sunt sateliți. Campionatul începe în 16”, a mai precizat aceasta.

”Încă din vară am discutat acest proiect cu doamna Vera, am mare încredere, prima discuție a fost la o emisiune TV.


În prima fază avem ceva probleme pentru că această secție nu a fost prinsă în bugetul clubului. Trebuie să avem răbdare”, a precizat Ilie Trițoiu, manager general la BC SCM Timișoara. ”Dacă m-ați fi întreb în urmă cu o săptămână. Nu aș fi știut să răspund. Părerile au fost împărțite. Știți cum a luat ființă clubul, pliat pe cele trei echipe. Prin urmare nu am bugetat secții. În 30 octombrie va fi un an. Nu am vrut să trecem prin sincope precum la SCM București, Ploiești ori Craiova. Am încercat din sponsorizări sau rectificări să completăm… Săptămâna trecută am schițat un buget până la finele anului: 62.000 de lei. O sumă mică în raport cu celelalte sporturi. La această sumă se vor adăuga sume din zone private”, a spus Radu Țoancă despre echipa de baschet feminin. O rectificare de buget va fi la finele lunii: ”Sigur că obiectivul va fi promovarea, nu am înființat-o de dragul de a înființa. E un proiect pe 4-5 ani”. Echipa se va numi simplu ”SCM Timișoara” și va apela la culorile care sunt folosite de alte cluburi municipale, probabil alb și violet.

Final 8 dorit la Timișoara

Calificarea BC SCM Timișoara în turneul Final 8 al Cupei României începe să fie exploatat. ”Intenționăm explicit și să câștigăm găzduirea turneului Final 8 la Timișoara. E o competiție în noul format și sper ca Sala Olimpia să-l găzduiască. O să bugetăm anul viitor. Sperăm să spargem ghinionul și să câștigăm ca și gazdă. Încercăm să le oferim băieților culoarele necesare pentru performanță”, a declarat Radu Țoancă, directorul SCM. Turneul va avea loc în luna Februarie 2017.

Echipă de handbal, posibil împreună cu CSU de Vest Timișoara: ”Nu suntem un oraș misogin”

Radu Țoancă a mai făcut azi un anunț legat de sportul din oraș. Azi se discută într-o ședință de o nouă echipă de handbal feminin. Una care, nu e niciun secret, e dorită de edilul-șef Nicolae Robu. ”Mai avem o provocare, echipa de handbal fete, nu suntem un oraș misogin, dar de anul viitor. Era foarte păcat să pierdem acest sezon la baschet… Am semnale de la București că Legea sportului va fi amendată pentru ca autoritățile locale să poată să dea salarii sportivilor”, a adăugat Țoancă.

Întrebat de clubul de liga a doua deja existent, CSU de Vest, care a disputat deja două partide în noul sezon, directorul SCM a precizat că ”CSU de Vest nu și-ar dori să piardă CIS-ul, noi nu putem da bani la altă entitate. Eu o să vin la ora 14.00 pe o formulă aplicată precum cu CSU Poli. Dumnealui, Chiș, a rămas cu echipa a doua, ei reprezintă pepinieră, așa încercăm și cu echipa feminină… Pe viitor vom avea 16 secții. Pe sporturile olimpice, sperăm să contribuim la Tokyo 2020”, a conchis Radu Țoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.