Școala din Timișoara în care 150 de elevi primesc o bursă de...

Școala din Timișoara în care 150 de elevi primesc o bursă de 400 lei pe lună. De ce vor fi trimiși 28 de liceeni în Portugalia

0
DISTRIBUIȚI

colegiul ferdinand

28 de liceeni care învață la o unitate de învățământ din Timișoara au o șansă unică. Dacă sunt disciplinați și cunosc limba engleză, vor avea ocazia să petreacă trei săptămâni de școală în Portugalia. Este vorba de 28 elevi de la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara, școală care a câștigat recent un proiect european finanțat prin programul Erasmus Plus.

Elevii sunt înscriși în clasa a X-a și a XI-a, domeniul electric, tematica energii regenerabile, iar în Portugalia vor avea oportunitatea de a vizita un centru de formare modern.


„Energiile regenerabile reprezintă o modalitate nouă de a produce și de a consuma resursele și am considerat că elevii e necesar să se pregătească și pe această ramură. Ne vom deplasa în Portugalia, într-un centru de formare foarte bine dotat, cu laboratoare cu tehnologii de ultimă generație. Am ales Portugalia pentru că este o țară în care 40% din energia pe care o produc este din resurse regenerabile”, a explicat Titarela Daminescu, coordonatorul proiectului.

14 dintre liceeni vor petrece trei săptămâni în Portugalia, în luna martie, iar ceilalți 14 – în luna mai. De asemenea, în luna septembrie a anului viitor, și cinci profesori vor participa la stagii de formare internațională, în aceeași țară. Proiectul se derulează pe o perioadă de 14 luni, valoarea acestuia fiind de peste 85.000 de euro.

Gheorghe Bloancă, directorul Colegiului „Ferdinand I”, ne-a declarat că în unitatea de învățământ sunt înscriși aproape 700 de copii. Dintre aceștia, aproximativ 150 de elevi din șapte clase profesionale primesc o bursă de 400 lei pe lună, 200 lei din partea statului, plus alți 200 lei din partea unor companii partenere. După ce învață o meserie, elevii se pot angaja la firmele care îi susțin la școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.