Scriitorul Dan Terteci: „Ca nație, ne îndreptăm spre faliment”. Ce înseamnă, pentru...

Scriitorul Dan Terteci: „Ca nație, ne îndreptăm spre faliment”. Ce înseamnă, pentru el, a fi patriot VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dan-terteci-2

Scriitorul Dan Terteci a fost invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE pentru a prezenta campania inedită „Premianții fără premii” lansată în urmă cu trei ani, la Deva, dar și cartea recent lansată, „Gânduri”. De asemenea, fostul jurnalist a vorbit despre ce înseamnă pentru el a fi patriot, precum și despre cum suntem noi, ca popor.

„Cine dorește putere cu orice preț, nu o merită”

„Suntem invidioși și egoiști, ăsta e adevărul. De asemenea, cred că ar trebui să ne respectăm mai mult între noi. Cum să ne respecte alte națiuni, când noi între noi nu ne respectăm? Nu vin alții să ne respecte. Consider că noi, ca nație, ne îndreptăm spre faliment. Suntem încă nefăcuți, evoluția noastră ca nație, sufletul nostru nu e format. Și schimbarea regimurilor politice a fragmentat evoluția acestui popor”, consideră Dan Terteci.

Scriitorul devean crede că s-ar putea produce o schimbare dacă „ne-am respecta mai mult, am munci mai mult, nu am mai alerga după bani, după putere cu orice preț.


Consider că cine dorește putere cu orice preț, nu o merită”. Totodată, Dan Terteci a vorbit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, și despre patriotism. Fostul jurnalist este de părere că România merită să fie respectată pentru că este o țară bogată, „nu ar fi rezistat atât de multă vreme, dacă nu ar fi fost”. „Mulți oameni spun de ce să fiu patriot? Dar a fi patriot nu înseamnă dragoste față de președinte, un ministru sau un politician, ci iubire față de vecin, față de iarba din fața blocului, de școala în care învață copilul. Trebuie să ne schimbăm gândurile, dacă vrem să schimbăm lucruri”, a afirmat Dan Terteci.

Scriitorul din Deva mai consideră că oamenii sunt guvernați, în primul rând, de teama de moarte. „Ideea e să nu ne lăsăm pradă ei. În ceea ce privește egoismul și invidia, paradoxul e altul, acestea au fost mereu în spirit concurențial. Dar cu cât gradul de educare al unui individ este mai ridicat, cu atât forma de exprimare e mai nuanțată. (…) Dacă ne uităm în istorie, singurele valori care au rezistat au fost cele pozitive, cu excepția marilor tragedii din istoria umanității. Puțini își amintesc de mârșăvii, ci ne aducem aminte de invenții care ne-au schimbat viața, de atitudini pozitive”, a precizat Dan Terteci, la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.