Semnal de alarmă tras de un medic timișorean: 45.000 de locuitori din...

Semnal de alarmă tras de un medic timișorean: 45.000 de locuitori din Timiș au diabet zaharat, însă 15.000 habar n-au că suferă de această boală

0
DISTRIBUIȚI
30.000 de timișeni suferă de diabet zaharat,
30.000 de timișeni suferă de diabet zaharat,

România este fruntașă în Europa în ceea ce privește numărul persoanelor cu diabet zaharat, avertizează Romulus Timar, șeful Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice de la Spitalul Județean Timișoara. Medicul spune că doar în județul Timiș sunt 30.000 de pacienți diagnosticați cu diabet zaharat, care iau tratament, însă ar mai fi încă 15.000 de persoane care habar n-au că suferă de această boală.

România, pe primul loc în Europa și în ceea ce privește obezitatea

„România se găsește pe primele locuri în Europa, având peste 10% din populație cu diabet zaharat.


Sunt convins că la cel puțin doi pacienți care au diabet zaharat mai este unul care nu știe că are această afecțiune. Cred că esențial în această privință este respectarea unui stil de viață sănătos, iar acest stil de viață sănătos presupune activitate fizică, mișcare multă și o alimentație corespunzătoare”, recomandă Romulus Timar.

Medicul timișorean avertizează și asupra faptului că România mai ocupă un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește obezitatea și supraponderea. Însă, la nivel de țară, cele mai multe persoane care au probleme cu greutatea sunt în Moldova, iar cele mai puține, în Ardeal și Banat.

„În privința supraponderii și obezității, ne aflăm printre primele țări în Europa. Prevalența supraponderii și obezității la populația adultă depășește 50%, ceea ce înseamnă că un adult din doi are suprapondere sau obezitate. Prevalența cea mai mare este în Moldova, iar cea mai mică, în Ardeal și în Banat”, a conchis medicul Romulus Timar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.