Situație HALUCINANTĂ la Universitatea de Vest din Timișoara în scandalul doctoratului Laurei...

Situație HALUCINANTĂ la Universitatea de Vest din Timișoara în scandalul doctoratului Laurei Codruța Kovesi. Vezi de ce nu s-a dat un răspuns până acum

0
DISTRIBUIȚI

 

kovesi-1024x816

Situație încurcată la Universitatea de Vest din Timișoara, care este așteptată cu un punct de vedere în care să anunțe dacă lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi este sau nu plagiată. Deși un răspuns trebuia să fie dat chiar în ziua în care președintele Klaus Iohannis a fost la Timișoara, UVT a amânat, fără a preciza pentru ce perioadă, să ofere un răspuns concret, pe motiv că au fost cerute lămuriri suplimentare. În realitate, blocajul a pornit de la un răspuns primit de conducerea Școlii doctorale a UVT de la cei de la Drept. Trebuie spus că Școala doctorală de la Facultatea de Drept este condusă de prof.dr. Viorel Pașca, conducătorul de doctorat al șefei DNA și care a susținut că lucrarea nu este plagiată. În răspunsul trimis de cei de la Drept se spune că nu se pot pronunța asupra lucrării din cauză că există un dosar penal în care se investighează plângerea lui Sebastian Ghiță legat de falsificarea raportului tehnic atunci când s-a cercetat prima dată plagiatul și trebuie să se aștepte lămurirea situației în respectiva anchetă.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, a susținut că plângerea pe care instituția a primit-o de la Asociația GRAUR – Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară este șansa de a se lămuri, totuși, lucrurile.


”Aceiași plângere a fost trimisă și la Ministerul Învățământului. Conform legislației, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) are 45 de zile pentru a solicita un punct de vedere instituției care a organizat și în 30 de zile să primească un răspuns. Având această plângere, conducerea Școlii doctorale a Universității de Vest va face o anchetă a ei și va răspunde la cele sesizate, legate de conținutul lucrării. Până acum, școala doctorală de la Drept s-a pronunțat pe procedură. Acum, existând plângerea celor de la GRAUR se va face o analiză pe baza plângerii. Trebuie să respectăm procedura. Nu poate să dureze la infinit. Nu o să ne învârtim în cerc”, a declarat Pirtea pentru PRESSALERT.ro. Întrebat dacă tot colegii lui Pașca vor da verdictul, Pirtea a susținut ”cred că sunt destui specialiști în Drept care pot să-și exprime un punct de vedere. Nu cred că o să ne împiedicăm”.

Contactat de PRESSALERT.ro, Viorel Pașca a confirmat punctul de vedere al școlii doctorale de la Drept și a susținut ”CNATDCU nu are decât să demareze cercetările. Acum lucrurile sunt în stand by. De aici încolo, lucrurile nu mă mai privesc”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.