Specialiști din domeniul cercetării cancerului și a bolilor alergice din Europa și-au...

Specialiști din domeniul cercetării cancerului și a bolilor alergice din Europa și-au dat întâlnire la Timișoara. Ce programe inedite au fost lansate

0
DISTRIBUIȚI
oncogen
Specialiști din Europa au discutat despre cancer și boli alergice, la Timișoara.

Lideri în lupta împotriva cancerului și a bolilor alergice din țară și din Europa și-au dat întâlnire, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe internaționale. Evenimentul a avut loc la OncoGen – Centrul de terapii genice și celulare în tratamentul cancerului, realizat cu bani europeni lângă Spitalul Județean Timișoara. Astfel, la conferința în care s-a vorbit despre domeniul cercetării cancerului și a bolilor alergice au participat specialiști din țări precum Germania, Austria sau Suedia.

Ce proiecte de cercetare au fost lansate astăzi

De asemenea, tot astăzi au fost lansate și două programe de cercetare dezvoltate de colectivul de la OncoGen și coordonate de experți din străinătate.


Este vorba despre un proiect care are ca obiectiv dezvoltarea unor tehnologii avansate de imunoterapie în cancer și altul care își propune să dezvolte un vaccin împotriva alergiei la ambrozie. Valoarea fiecărui proiect este de două milioane de euro și se derulează pe trei, respectiv patru ani. Interesant este faptul că proiectele sunt coordonate de doi cercetători străini, unul din Germania și altul din Austria, care s-au mutat la Timișoara pe perioada derulării proiectelor.

„Dincolo de profilaxia primară, prin care ar putea fi evitate o treime din cancere, o provocare actuală este îmbinarea diagnosticului, tratamentului și a îngrijirii pacienților cu cercetarea, domeniu în care institutul OncoGen din Timișoara depune eforturi susținute pentru a obține cele mai bune rezultate”, a explicat Virgil Păunescu, directorul OncoGen.

Un studiu publicat în această lună în revista medicală „The Lancet Oncology” evidențiază discrepanțe majore între statele europene la costurile per pacient privind asistența medicală și terapia medicamentoasă oncologică. Astfel, cele mai mari costuri per pacient diagnosticat cu cancer se înregistrează în Luxemburg – 184 euro, Germania – 182 euro și Finlanda – 151 euro, în timp ce România – 20 euro, Lituania – 18 euro și Bulgaria – 16 euro cheltuie cel mai puțin per pacient.

Potrivit statisticilor, una din șapte persoane de pe glob moare din cauza cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.