SPECTACULOS: Mare de nori deasupra vârfurilor din Retezat acoperite de zăpadă, surprinsă...

SPECTACULOS: Mare de nori deasupra vârfurilor din Retezat acoperite de zăpadă, surprinsă în imagini unice FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1117777579">
muntii retezat
Foto: Lucian Ignat

Moment de-a dreptul spectaculos surprins de un fotograf din Hunedoara. Lucian Ignat a petrecut, în această lună, câteva zile pe munte și a fost martorul unor imagini parcă rupte din rai, în Retezat, pe care le-a și imortalizat.

Munții Retezat, acoperiți de o mare de nori

Astfel, în apropiere de vârful Bucura, care se află la o altitudine de peste 2.400 de metri și care este acoperit de zăpadă în această perioadă, fotograful a surprins o mare de nori care se revărsa peste cele mai înalte piscuri ale Masivului Retezat. Lucian Ignat spune că astfel de momente sunt rare, iar cei care își doresc să aibă parte de ele ar trebui să petreacă mai mult timp pe munte.

foto-lucian-ignat-7
Foto: Lucian Ignat

„Nu este chiar atât de uşor să ai parte de momente spectaculoase în Retezat. Ca să ajungi iarna pe munte, pe lângă echipamentul adecvat, trebuie să depui eforturi şi să fii pregătit să treci prin viscol, să fii pregătit pentru nopţile în care temperaturile scad cu mult sub zero grade Celsius. Astfel de privelişti unice pot fi văzute dimineaţa devreme şi seara la apus. Dimineaţa, după ce ai dormit ghemuit în sacul de dormit, pe izopren, care pe munte este mai bun ca şi orice saltea, trebuie să ieşi din sac cu viteză, să nu te apuce frigul, şi porneşti pe întuneric spre un vârf, dacă vrei să vezi răsăritul, deasupra norilor. Sunt momente unice şi dificil de surprins. Iar apusul este la fel de greu de văzut, pentru că după ce îl vei prinde de pe vârfuri, trebuie să cobori pe întuneric, la frontal, iar uneori poţi face până la două ore până la refugiu sau la cort”, a declarat Lucian Ignat, pentru Ziarul Hunedoreanul.

Parcul Național Retezat din județul Hunedoara este cea mai mare rezervație naturală din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.