Cadre medicale, obligate să aducă bani înapoi după un control al Curții...

Cadre medicale, obligate să aducă bani înapoi după un control al Curții de Conturi. Vezi cum au ajuns debutanții să câștige mai mult ca veteranii din spital

0
DISTRIBUIȚI

spitalul-judetean-resita radiotimisoara

Situație fără precedent la Spitalul Județean Reșița. Câteva sute de angajați, în principal asistente medicale și infirmieri, trebuie să aducă bani de acasă, după cum au stabilit auditorii externi care au controlat toate instituțiile din subordinea Consiliului Județean Caraș Severin. Ca să prevină această situație, care i-ar aduce în faliment personal pe angajații spitalului, managerul unității a contestat controlul Curții de Conturi. Conform raportului problema e că în perioada 2013 – 2016 au fost realizate ”ajustări salariale ilegale”.

„În fapt, la solicitarea unor angajaţi, personal medical, de revizuire a salariilor de încadrare, solicitări adresate managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi supuse spre aprobare Comitetului Director, au fost efectuate unele ajustări salariale prin mărirea salariului de încadrare al acestor angajaţi, deşi conform prevederilor legale în anul 2015, cuantumul brut al salariilor de bază pentru salariaţii plătiţi din fonduri publice se menţine cel în plată în luna decembrie 2014.


Menţionăm că noţiunea de revizuire salarială nu figurează în actele normative care reglementează salarizarea personalului  plătit din fonduri publice, iar în actele adiţionale încheiate, prin care au fost făcute aceste revizuiri, nu se consemnează temeiul legal al revizuirii“, se arată în raportul de audit în baza căruia s-a dispus recuperarea banilor.

Potrivit managerului Spitalului Județean Reșița, din cele aproape 1500 de posturi disponibile, sunt ocupate doar 1081, iar deblocarea oricărui post înseamnă o birocrație care durează aproximativ tre luni.

În 2009, înaintea ordonanței care a redus cu 25% din veniturile oricărui asistent, aceștia câștigau maxim 1.300 de lei. După ordonanță asistenții au câștigat 975 de lei lunar. Între timp, salariul minim pe economie a crescut și s-a ajuns în situația aberantă în care personalul medical cu vechime de peste 10 ani să câștige mai puțin decât un debutant necalificat.  ”Se ajunsese ca un muncitor necalificat sau un infirmier proasptă angajat, fără vechime, salarizat cu venitul minim pe economie, să câștige cât cineva cu 10 – 20 de ani vechime. Asta pentru că în 2009 s-au redus salariile și s-au blocat până luna trecută, iar în timpul acesta salariul minim pe economie a crescut”, explică oficialii Spitalului Județean Caraș Severin,

Singura cale de a avea personal în spital, în contextul în care sunt blocate 400 de de posturi, a fost ca managerul să obțină girul Consiliului Director, pentru creșteri salariale ale personalului mediu. Managerul Dumitru Secășan a contestat decizia Curții de Conturi și așteaptă deblocarea situației fără ca oamenii să fie nevoiți să aducă bani de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.