Start la migrația între primărie și consiliul județean. Vezi câți funcționari au...

Start la migrația între primărie și consiliul județean. Vezi câți funcționari au cerut transferul spre CJ Timiș și cum comentează primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

DNA LA PRIMARIE07_robu (1)

Schimbarea de organigramă impusă de Sorin Grindeanu la Consiliul Judeţean Timiş îl lasă pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, fără cinci oameni importanţi din instituția de pe Loga.

Despre noii șefi care vor fi impuși la direcțiile stabilite prin noua organigramă, Sorin Grindeanu a comentat recent că „dacă v-ați uitat cu atenție pe organigramă, prima linie, cea legată de director general e vacantă. Urmează concursuri. Sigur că vor fi ocupate conform legii prin delegație, dar vor urma concursuri în perioada următoare parcurgând pașii impuși de lege, anunțuri la ANFP și așa mai departe. Vorbim de funcționari publici. Cred că în proporție de 80% fie că vorbim de Direcția Generală Tehnică, Direcția Generală de Patrimoniu, de Dezvoltare, Direcția Generală Economică sau Direcția de Control, toate aceste funcții sunt vacante așa că o să fie concurs”.

Printre cei care şi-au depus până acum cerere de transfer de la Primăria Timişoara se numără Laura Koszegi, șefa Direcției de Patrimoniu, Marius Oneţiu – Şef Birou Hidrotehnic (Direcţia Tehnică) și Adriana Deaconu Consilier Serviciul Proiecte cu Finanţare Europeană, pregătită de fosta șefă a Direcție de Dezvoltare Aura Junie să rămână în locul ei și cea mai o înlocuiește pe Magdalena Nicoară, actuala șefă a direcției, atunci când este în concedii.


„Sunt cinci funcționari, care vor să plece la CJ Timiș. Vor avea aprobarea mea, eu am un principiu întotdeauna, eu ajut orice cetățean să-și urmeze drumul în viață pe care simte el că i-ar fi mai bine. Se poate face transfer, funcționarii publici pot face acest lucru. Nu mi-e teamă, știți că este o vorbă «sunt pline cimitirele lumii de oameni de neînlocuit». Și lumea merge totuși înainte”, a declarat Nicolae Robu.

Deocamdată, nimeni nu știe cine sunt ceilalți doi funcțioanri, însă surse din primărie susțin că ar fi vorba de fostele secretare ale lui Grindeanu de pe vremea când acesta era viceprimar. Dacă Koszegi va ocupa funcția de director al Direcției de Patrimoniu de la CJT prin transfer fiind deja director, Onețiu ar urma să conducă Direcția Tehnică și Deaconu pe cea de Dezvoltare, însă cei doi vor trebui să susțină concurs, lucru impus de lege și confirmat de Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.