Timișoara a pierdut o investiție URIAȘĂ în favoarea Craiovei. Vezi ce spune...

Timișoara a pierdut o investiție URIAȘĂ în favoarea Craiovei. Vezi ce spune primarul Lia Olguța Vasilescu

3
DISTRIBUIȚI

euro_1

Timișoara a pierdut șansa unei investiții uriașe în defavoarea Craiovei după ce concernul Clariant a hotărât unde își va ridica fabrica, anunță dcnews.ro.

Grupul Clariant va produce la Craiova bio-etanol, dar şi lignină, care vor fi folosite, printre altele, şi de către Termocentrala CET II. Investiţia presupune o tehnologie modernă, care va primi ajutor financiar atât de la UE, cât şi de la Ministerul Finanţelor din România.

„Nu am vrut să facem publică venirea Clariant până nu aveam date concrete.


E o nouă izbândă în faţa Timişoarei, după atragerea firmei ETI şi sperăm să se reorienteze către Craiova cât mai mulţi investitori mari, având în vedere facilităţile pe care le oferim”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Jurnalul Olteniei.

Proiectul va primi un ajutor de 120 de milioane de euro de la Uniunea Europeană. Totodată, iar 66 de milioane de lei vor veni de la statul român, compania fiind pe lista scurtă de la Ministerul Finanţelor pentru ajutorul de stat, au precizat autoritățile locale. Investiţia ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului viitor şi va fi realizată în vecinătatea CET II.

Clariant s-a extins prin încorporarea activităţii de produse chimice de specialitate Hoechst (Germania) în 1997, precum şi prin achiziţia BTP plc (Marea Britanie) în 2000 şi a diviziei Masterbatches în 2006. În 2008, grupul a cumpărat furnizorii de coloranţi de top din Statele Unite, Ryte Systems şi Ricon Colors. Cea mai recentă achiziţie, conform site-ului grupului, a fost compania inovativă de chimicale speciale Süd-Chemie (Germania), care a fost definitivată pe 21 aprilie 2011.

 

3 COMENTARII

  1. Ai dreptate lia ( oare de la ciocarlia vine )….izbanda oltenilor asupra timisoarei este totala…ne-ati cucerit. Aseara nu gaseam loc de parcare, eu care platesc taxe locale in tm, dar vreo 10 masini cu nr de dj, mh,gj, erau parcate bine mersi ( una pe trotuar, una bloca intrarea in parcare…). Asteptam ci bratele deschise mai multe masini dib ot….ca de’… suntem un oras multicultural si vom invata si noi ceva de la ei. De exemplu: cum sa parchezi ca un nesimtit

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.