Timișorenii, încurajați să poarte galben, astăzi, în semn de solidaritate cu cei...

Timișorenii, încurajați să poarte galben, astăzi, în semn de solidaritate cu cei care au ieșit învingători în lupta cu cancerul. Ce zi este marcată

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1024348306">
little people
Timișorenii, încurajați să poarte galben în ziua de 2 octombrie.

Timișorenii, și nu numai, sunt încurajați să poarte galben, astăzi, în semn de solidaritate și respect față de cei care au învins în lupta împotriva cancerului. Asta pentru că pe 2 octombrie este marcată, pentru a șaptea oară consecutiv în România, Ziua Supraviețuirii – Ziua Galbenă. Oamenii sunt provocați să poarte această culoare pentru a arăta că le pasă de bolnavii diagnosticați cu cancer de către voluntarii din cadrul Asociației „Little People” România.

200 de copii cu cancer și leucemie, internați anual la Timișoara

La nivel naţional, o serie de acţiuni dedicate acestei zile au fost pregătite în secţiile de oncopediatrie în care asociația își desfășoară zilnic activitatea, programe cu tematică galbenă care să amintească copiilor şi adolescenţilor că există speranţă. De asemenea, la Iulius Mall, timișorenii sunt așteptați cu bandane, brățări și insigne galbene la standul pregătit de voluntari, astăzi, până la ora 20.00.

Cei care nu pot fi prezenți la standurile pregătite, au posibilitatea de a sprijini asociația cu 2 euro/lună, trimițând cuvântul CANCER într-un sms la 8844. În 2006, Asociația „Little People” România a înființat Clubul Temerarii – Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer – ce numără astăzi, peste 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer.

Anual, în Secția de Hemofilie și Oncopediatrie din cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” sunt internați peste 200 de copii diagnosticați cu cancer sau leucemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.