Timișorenii pot vedea șase propuneri de design destinate orașului în cadrul unui...

Timișorenii pot vedea șase propuneri de design destinate orașului în cadrul unui proiect special. Ce-și propune „Instalart” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Timișorenii, invitați să viziteze expoziția "Instalart".
Timișorenii, invitați să viziteze expoziția „Instalart”.

Timișorenii sunt așteptați, la sfârșitul acestei săptămâni, să treacă pragul unui eveniment cu totul special. Este vorba de expoziția proiectului „Instalart/Obiect/004„, care este adusă la Timișoara pentru al doilea an consecutiv. Aceasta reunește șase propuneri de design destinate orașului, ce vor putea fi vizitate la Muzeul de Artă, în perioada 22 – 31 octombrie.

Marii designeri români lucrează în străinătate

Sculptorul Marius Leonte, inițiatorul proiectului, a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, care este scopul acestui proiect. Astfel, aflăm că „Instalart” își propune și să promoveze meseria de designer.

„Proiectul a început la București, a ajuns la cea de-a patra ediție, iar de doi ani îl plimb și prin țară, în cele mai importante centre culturale din România: Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.


Acum a venit rândul Timișoarei. Proiectul „Instalart” reprezintă, de fapt, o expoziție de design care nu se vrea a fi una superspecializată. Designul este ocupația omului care se ocupă cu proiectarea și cu construcția tuturor obiectelor din jurul nostru. Proiectul trece și prin Timișoara pentru că aș vrea ca de promovarea noțiunii de designer să se bucure toți oamenii din România, din centrele culturale importante. Prin acest proiect vreau să promovez meseria de designer, conceptul de designer, pur și simplu”, a afirmat Marius Leonte.

Inițiatorul „Instalart” spune că prin acest proiect este transmis un mesaj simplu românilor, și anume acela că au nevoie de designeri. „Este groaznic să faci lucruri minunate și oamenii nici măcar nu știu că au nevoie de ele. Tocmai de aceea, „Instalart” te anunță că ai nevoie de designeri și că în România sunt designeri de marcă, care lucrează în marile agenții de design din lume. Au plecat pentru că acolo este nevoie de ei, acolo au piață. Oamenii din jurul meu, indiferent cât de bun aș fi, dacă nu au nevoie de munca mea, sunt falimentar. Artiștii nu se plâng de bani, ci că nu pot să-și facă meseria”, consideră Marius Leonte.

De asemenea, potrivit sculptorului, prin proiectul „Instalart” se dorește încurajarea tinerilor care termină facultatea de design care, la rândul lor, pleacă în străinătate pentru a practica această meserie, dacă în România nu este nevoie de ei.

Lansarea proiectului „Instalart/Obiect/004” se va desfășura la Enoteca Amphora, situată în Bastion, vineri, 21 octombrie, de la ora 19.00. Urmează apoi un concert Les Elephants Bizarres și un open bar. Accesul la acest eveniment este liber pe tot parcursul serii. Vernisajul continuă cu expoziția proiectului la Muzeul de Artă Timișoara, începând cu data de 22 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.