Tribunalul Timiș a motivat arestarea agentului Mihălțoaia, prins în flagrant de DNA...

Tribunalul Timiș a motivat arestarea agentului Mihălțoaia, prins în flagrant de DNA cu 7.000 euro în buzunar. Cum a convins-o pe intermediară să i se alăture UPDATE Decizia definitivă a CAT

3
DISTRIBUIȚI

nicu-mihaltoaia-4

Tribunalul Timiș a motivat decizia de arestare a agentului Nicu Mihălțoaia, cel care a fost prins în flagrant de DNA Timișoara primind o tranșă de 7.000 euro din cei 13.000 negociați cu un alt polițist cercetat penal de DIICOT căruia polițistul de frontieră, delegat în dosar, i-a promis că îl va scăpa de acuzații.

Mihălțoaia a fost prins cu banii în buzunar după ce i-a încasat de la intermediara pe care o folosea. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile, în timpul ședinței de judecată procurorul susținând că modul în care ”a acţionat şi a conceput întreaga activitate infracţională  arată că nu este la prima abatere de acest gen. El este cel care a conceput  comiterea faptei, folosindu-se fără scrupule de inculpata …”. Aceasta ar fi fost convinsă să fie intermediara primirii banilor, Mihălțoaia promițându-i că îi va ajuta pe părinții săi să câștige un proces pe care îl aveau pe rol.

Deși la dosar există înregistrări făcute de denunțător sau în baza unui mandatelor de interceptare emise de Tribunalul Timiș, Mihălțoia nu a recunoscut acuzațiile, susținând că suma de 7.000 euro reprezenta restituirea unui împrumut acordat intermediat în vara anului trecut.


”În ceea ce priveşte condiţia existenţei stării de pericol concret pentru ordinea publică, judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că acesta este îndeplinită şi rezultă din analiza probelor existente la dosar, prin prisma criteriilor prevăzute de art. 223 alin. 2 C.p.p. În acest sens, sunt avute în vedere gravitatea faptelor de care este acuzat inculpatul, dată de natura valorilor sociale vizate, calitatea pe care inculpatul a avut-o, aceea de agent de poliţie cu atribuţii de poliţie judiciară, fiind implicat în anchete ale …şi având acces, în această calitate, la informaţii din dosare penale complexe în care a fost delegat. În acest context, fapta inculpatului e cu atât mai gravă cu cât acesta, în calitatea de organ de cercetare penală, pretinde şi primeşte sume de bani de la acele persoanele cercetate penal, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu şi prevalându-se de influenţa pe care susţine că ar avea-o faţă de procurorul de caz.Totodată, prezintă relevanţă pentru evaluarea gradului de pericol pentru ordinea publică modul conspirat în care inculpatul a acţionat, folosindu-se de cunoştinţele sale profesionale pentru a se asigura că nu este urmărit sau înregistrat, verificând în cursul întâlnirilor … dacă aceștia poartă tehnică de înregistrare asupra acestora, purtând discuţii şi primind respectivele sume de bani prin intermediar”, se arată în motivarea instanței.

Agentul a contestat decizia Tribunalului Timiș, urmând ca hotărârea finală să o ia Curtea de Apel Timișoara.

UPDATE Curtea de Apel Timișoara a respins contestația polițistului de frontieră, care rămâne în arest.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.