Un nou protest al grefierilor din Timiș. Vezi care sunt motivele și...

Un nou protest al grefierilor din Timiș. Vezi care sunt motivele și ce se întâmplă astăzi la București

0
DISTRIBUIȚI

protest-grefieri-1

Grefierii de la toate cele trei instanțe din oraș – Tribunalul Timiș, Judecătoria Timișoara și Curtea de Apel Timișoara – s-au adunat, de la ora 10.00, în fața Palatului Dicasterial pentru a doua zi de protest din această toamnă.

Primul protest a avut loc acum mai bine de două săptămâni, iar revendicările sunt aceleași. Grefierii solicită adoptarea unui nou statut al personalului de specialitate juridică și al parchetelor, în raport cu noile modificări legislative, dar și garantarea independenței și statutului. Grefierii vor de asemenea să fie recunoscuți drept „categorie profesională participantă în înfăptuirea actului de justiție”, alături de magistrați, iar nu ca personal auxiliar de specialitate.


Grefierii doresc ca salarizarea să fie făcută în raport cu pregătirea profesională, alături de celelalte categorii profesionale din sistemul judiciciar, conform noii legi de salarizare, înființarea unei secții de specialitate în cadrul Ministerului Justiției pentru categoria profesională a grefierilor, dar și introducerea în codul ocupațiilor din România a meseriei de „grefier cu studii superioare juridice”. Reintroducerea pensiei de servicu, finanțarea corespunzătoare a sistemului de justiție și suplimentarea numărului de grefieri sunt alte solicitări ale protestatarilor.

La protest participă angajați ai instațelor din tot județul (Lugoj, Deta, Sânnicolau Mare și Făget), acesta fiind un protest național, programat să dureze două ore. Cătălin Trăistaru, prim-grefier la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, este la București și face parte din delegația grefierilor care va intra astăzi la negocieri la Ministerul Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.