FORȚE noi pentru promovare la UVT Agroland, proiectul timișorean de anvergură din...

FORȚE noi pentru promovare la UVT Agroland, proiectul timișorean de anvergură din voleiul feminin. Ce au spus noile achiziții FOTO

0
DISTRIBUIȚI
agro-tim-1
UVT Agroland a făcut achiziții de A1

UVT Agroland Timișoara și-a propus obligatoriu promovarea în elită în acest sezon după doi ani cu rezultate excelente la nivel juvenil. Clubul patronat de Horia Cardoș a realizat șase transferuri importante, printre care se numără și senioare cu experiență, dar și prima stranieră a echipei. Fetele pregătite acum de Bogdan Paul își vor măsura prima dată forțele în noua ediția a campionatului A2 Vest chiar într-un derby local, cu CSU Politehnica.

Agroland a ratat accederea în elită în urma barajului, dar pare acum montată să nu mai facă niciun pas greșit. ”Suntem nerăbdători. Și acum suntem nemulțumiți că nu ne-am atins obiectivul, dar pentru că suntem ambițioși ne-am reluat munca în A2, obiectivul nostru e clar promovarea. Am desfășurat o campanie de transferuri care ne situează conform specialiștilor printre echipele favorite la promovare. Asta nu înseamnă că nu vom avea foarte mult de lucru. De la înființare, noi ca și club, vrem să creștem în primul rând fete tinere, de perspectivă… Am decis să aducem și sportive experimentate. Bianca Pașca e ridicătoarea lotului național de junioare, ea completează proiectul nostru principal. Alături de Bogdan Paul am desfășurat o campanie care să ne asigure formarea unei echipe competitive pentru anul viitor. Suntem încrezători, dar știm că ne așteaptă o muncă susținută, credem că suntem mult mai bine pregătiți pentru ce înseamnă acest sezon”, a declarat Horia Cardoș, conducătorul grupării timișorene.

Bogdan Paul i-a luat locul lui Dan Jitaru la conducerea tehnică a echipei UVT Agroland. ”În luna mai nu mi-am imaginat că o să zăbovesc din nou în Banat. Mi-a plăcut din start proiectul. Nu m-am gândit la el pentru că aveam alte direcții. Doream să continui la Pitești. Până la urmă drumurile încep să se unească. Îmi place și mai mult ce am văzut acum din interior față de ce am văzut din exterior. Cred că acest proiect va fi unul din motoarele dezvoltării voleiului românesc. Domnul Cardoș e implicat, membru în Consiliul Director al federației, și eu am făcut parte din diverse organizații. Îmi doresc ca acest proiect să fie unul al voleiului românesc. Sunt convins că aceste etape vor completa peisajul care se va defini peste câțiva ani”, a spus Bogdan Paul.

”Toată munca aceasta e deosebit de complexă. Tocmai pentru că există diferențe de vârstă. E cel mai mare obstacol, dar tinerele sunt cele mai bune pe sectorul lor de vârstă. Va trebui să lucrăm la ce înseamnă conceptul meu pentru volei de performanță… Mai avem multe lucruri de pus la punct. Într-un final contează ca toți sportivii acestui club să-și cunoască foarte bine sarcinile de joc. Și să fim la un nivel optim din punct de vedere fizic… Avem totuși în seria noastră o echipă a Clujului care a făcut trei transferuri internaționale. Are jucătoare care au fost în A1. Există o echipă a Rapidului în seria cealaltă, de asemenea cu jucătoare de primă ligă. Va trebui să luptăm pentru această calificare. Sportivii noștri trebuie să lupte pentru fiecare meci. La nivel juvenil de asemenea… În concluzie avem mult de muncă…”, a precizat Paul. Acesta a vorbit și de problema principal a echipelor timișorene în pregătire, lipsa infrastructurii: ”În continuare găsim loc greu în ceea ce înseamnă ore de pregătire. Colegii de la UVT au făcut eforturi mari de a ne asigura ore de pregătire. Avem nevoie de Sala Polivalentă.


E nevoie totuși de o sală mare, e greu pentru că suntem multe echipe în același loc. Ne dorim ca anul viitor să ne regăsim cu o altă infrastructură. Sunt șapte echipe, și trei sunt prea multe într-o polivalentă, normal că echipele de primă ligă au întâietate. Nu putem vorbi de două poziții pe zi, ci de două pe săptămână… Sala UVT are o suprafață subțire, direct pe beton. Riscul de accidentare e mare. Nu rezolvă problemele pe care le avem”.

Antreprenorul Horia Cardoș a anunțat azi că în următorul sezon clubul va trece pe CIS-ul Univ. de Vest, dar asta nu înseamnă o depărtare a Agrolandului de proiect. Dimpotrivă, acesta rămâne sponsorul principal și de asemenea va ocupa poziții în conducerea clubului, unul care indiferent de situație are deja asigurat un buget pentru următorii trei-patru ani. ”Nu vreau să fie echipa unui singur investitor, ci a Timișoarei”, a concluzionat Cardoș.

Șase pentru A1

Achizițiile făcute în această vară și toamnă de către Agro par să intre mai degrabă într-o categorie pregătitoare pentru prima ligă. ”Mă bucur că am ajuns în Timișoara. Mi-am dorit foarte mult să vin. Echipa e foarte tânără, doresc să aduc experiență, ca să nu spun bătrânețe”, a spus Diana Tătaru, ex-CSM Lugoj, jucătoare care face parte și din lotul național.

Prima jucătoare străină sosită la noul proiect din voleiul bănățean e Andrea Lakovic, centru din Muntenegru care a activat și în Statele Unite. ”Sunt aici de o săptămână. Mă simt confortabil. Mă înțeleg cu fetele. Îmi place. E un loc în care pot crește și pot ajuta fetele tinere să crească”, a precizat Lakovic.

O altă mutare interesantă a fost aducerea Mihaelei Ozun, jucătoare care a impresionat la CSM București. ”Mă simt foarte bine aici. Îmi place proiectul pentru că sunt jucătoare tinere, de perspectivă. Și doresc să ajungem cât mai sus, de ce nu, să câștigăm o cupă europeană cu Agrolandul”, a precizat Ozun.

”Mă bucur foarte mult că m-am întors la Timișoara. Că s-a făcut un proiect așa de măreț. Mă simt foarte bine, la altceva nu m-aș fi așteptat, suntem pregătite de muncă… E binevenit un derby local. De ce nu? Eu sper că va fi 3-0”, a adăugat localnica Daniela Lupescu.

De asemenea un transfer interesant e Daria Popa Calotă, nimeni alta decât soția baschetbalistului Octavian Popa Calotă de la BC Timișoara. ”Am fost încântată să primesc această șansă, mi-a plăcut mult proiectul Agroland și a fost o decizie de familie”, a conchis cea care evoluează pe postul de ”secund”. Cea mai tânără achiziție e Bianca Pașca, care vrea să-și păstreze și titlul național de la junioare: ”Mă bucur foarte mult că am luat aeasstă decizie. Am întâlnit oameni care iubesc voleiul și investesc mult în sportul acesta. Vom lupta să ne calificăm în Divizia A1 și eu vreau să-mi menține la junioare medalia de aur”.

În prima etapă, mâine, de la ora 17.00, UVT Agroland joacă pe terenul lui CSU Politehnica, în Sala ”Mircea Albu” din ”Dacia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.