Nicolae Robu deplânge eliminarea prietenului său Dinulescu de pe lista pentru Senat...

Nicolae Robu deplânge eliminarea prietenului său Dinulescu de pe lista pentru Senat a PNL Timiș. Cum explică

4
DISTRIBUIȚI

dumitru dinulescu dinu instal

Omul de afaceri şi partenerul de concedii al primarului Nicolae Robu, Dumitru Dinulescu (foto), nu a renunţat de bună voie la locul de pe lista PNL Timiş pentru Senat. O spune chiar Robu, care a explicat că, potrivit principiului parităţii, locurile pe lista pentru Senat şi Camera Deputaţilor se acordă în mod egal membrilor PNL şi PDL. Astfel, cu poziţia I pentru Senat vacantată prin plecarea lui Vasile Blaga, liberalul Dumitru Dinulescu s-a văzut paraşutat pe poziţia a treia. Explicaţia e simplă: locul lui Blaga i-a revenit Alinei Gorghiu, preşedinte PNL, şi poziía a doua Marianei Nagy, din fostul PDL.

Întrebat despre retragerea lui Dinulescu, Robu a explicat că schimbarea a avut loc „pentru că îmi e prieten. Nu acesta este motivul. Domnul Dinulescu fiind un prieten foarte bun, după cum am spus-o de foarte multe ori, se supune aceloraşi reguli cărora li se supun şi ceilalţi colegi din partid cu care nu am relaţii personale atât de apropiate, cu unii chiar nu am deloc, decât cele obişnuite din partid.


Regulile sunt aceleaşi pentru toţi, pentru că noi suntem o singură structură, iar în acea structură domneşte legea internă. Asta înseamnă regula adoptată. Dacă noi am hotărât că vom întocmi listele paritar cu unanimitate de voturi în BPJ, am procedat apoi la vot secret aşa cum scrie la carte (…) S-au întocmit cele două clasamente şi pe baza lor se exprimă voturile. În noua situaţie când a apărut cineva din componenta PNL istoric drept candidat pe primar poziţie la Senat, evident că asta a avut consecinţe în ceea ce priveşte opţiunile candidaţilor locali. Şi când a ajuns la rând domnul Dinulescu care era pe locul III în clasament în cadrul candidaţilor din partea PNL istoric, dânsul a spus că pe poziţia pe care ar fi avut acces în noua conjunctură nu este interesat să candideze. Putea să fie pe III Senat sau la Camera Deputaţilor. (…) Domnul Dinulescu a spus că nu este interesat, evident că îmi pare rău, aşa, sufleteşte vorbind, pentru că este un om pe care îl apreciez, este liberal din 1990, un om care a muncit pentru acest partid, un om care nu a avut niciun fel de problemă. Sigur, la calomnii a fost supus după ce am ajuns eu primar. De-adevăratelea nu a avut decât ponoase după faptul că este prieten cu mine, pentru că mereu a ajuns pe locul n plus 1”.

Edilul nu a ratat ocazia de a cataloga retragerea lui Dinulescu ca fiind nedreaptă, fără însă a interveni în vreun fel pentru a corecta situaţia. „Evident că după bunul simţ, acuma eu judec şi sentimental şi oricât mă străduiesc să fiu obiectiv am o componentă de subiectivism, poate prin relaţia de prietenie cu domnul Dinulescu. Evident că pare anormal ca el să fi ajuns în situaţia în care a ajuns, numai că acesta este rezultatul democraţiei”, a adăugat Robu.

4 COMENTARII

  1. Auleu ce baliverneaza robul – o singura structura !
    tradus ; avem o singura oala cu ciorba unde amesteca cu lingura aradul , pune condimente bihorul si mananca bucurestiul ! si atunci ; unde’s banateni …..robule ! oricum zupa noastra nu a placut niciodata parvenitilor !

  2. Esti un om fara scrupule sa vezi ce o sa o iei dupa ce Popa va fi presedinte de partid cum esti o marioneta pentru Falca asa vei fi si pentru ei SCLAVULE

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.