Ziua și migranții la granița de vest: sirieni care încercau să intre...

Ziua și migranții la granița de vest: sirieni care încercau să intre ilegal în România, prinși de polițiștii de frontieră

0
DISTRIBUIȚI

termoviziune04_resize

Tentativele de trecere frauduloasă a frontierei de stat se petrec zilnic în ultima perioadă, migranți din Orientul Mijlociu sau Africa încercând să ajungă în vestul Europei prin România, fără forme legale.

Azi noapte, în jurul orei 00.45, polițistul de frontieră aflat în serviciu la sistemul de supraveghere pe timp de noapte a observat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia, la aproximativ 300 de metri de linia de graniță, două persoane care se deplasau dinspre teritoriul Serbiei spre teritoriul României.


Imediat, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara, au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate în apropierea localitatii Jimbolia, două persoane de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Persoanele în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, un minor în vârstă de 17 ani şi un adult în vârstă de 33 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră timişeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.