ACS Poli încearcă să oprească Astra, revelația serii de Europa League. Pe...

ACS Poli încearcă să oprească Astra, revelația serii de Europa League. Pe ce nume mai puțin folosite ar putea miza Ionuț Popa

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa așteaptă echipa ”Chirurgului”
Ionuț Popa

ACS Poli revine pe ”Dan Păltinișanu” cu un duel împotriva campioanei Astra Giurgiu. Echipa lui Marius Șumudică a fost lăudată de antrenorul bănățenilor, Ionuț Popa, pentru jucătorii săi, care au făcut posibilă victoria cu 2-1 pe terenul Austriei Viena. Timișorenii se vor prezenta duminică în formulă aproape completă și cu posibile surprize în lot.

”E o partidă care reprezintă un interes foarte mare pentru noi, deoarece vrem ca echipa să se ridice la nivelul campionilor, la nivelul unei echipe de rang european, la nivelul unor jucători de la Astra, care sunt unii chiar de excepție: Budescu, Teixeira, Alibec, Lungu, Săpunaru. Știu că este greu, știu că ei pornesc cu prima șansă, dar am încredere că băieții vor să demonstreze că se pot ridica, dacă nu pe tot parcursul jocului, în unele momente la nivelul adversarului. Nu știu asta cu oboseala, avantajul după victorii. Eu cred că este normal.


E normal să sărbătorești puțin. Am văzut aseară ce joc au făcut, îi felicităm pentru parcursul lor. Astra își permite prin lotul pe care-l are să ajungă din nou în play-off”, a declarat Ionuț Popa.

Singurul absent cert din tabăra gazdelor va fi fundașul Gabriel Cânu, accidentat cu Pandurii. În rest, Popa a anunțat posibile surprize: ”Poate apare Pedro Henrique, Vădrariu, Lokaj, poate Sântean. Au făcut pregătire și, de ce nu, pot să apară și din prima”. Tehnicianul a lăudat eforturile conducerii clubului, care au reușit să evite o nouă depunctare. ”Cei din conducere au un merit deosebit. Pentru că au achitat un salar. S-au străduit să rezolve deja cantonamentul de iarnă… Președintele a reușit să adune acea sumă de bani ca echipa să nu fie pusă în pericol de o nouă depunctare. Jucătorii sunt înțelegători, îi bucură și pe ei și pe mine”, a mai spus Ionuț Popa. Acesta nu a ezistat să-l critice dur pe ”șeful” arbitrilor, Kyros Vassaras, luat în vizor de foarte multă lume după ultimele declarații. ”Am văzut răspunsul stupid dat de Vassaras ziariștilor, că de ce se critică arbitrajul și nu jucătorii care mimează jocul. Din punctul meu de vedere, noi avem jucători buni. El a făcut o referire absurdă. Efectiv mă alarmez despre cele spuse de Vassaras, care mi se pare că e absolut aerian”, a conchis Popa.

Alex Popovici, marcator cu Pandurii, consideră că și un egal ar fi mulțumitor cu Astra, deși aceștia nu au strălucit în campionat, unde ocupă doar locul 10. ”Cu siguranță gândul e să câștigăm. Cel mai important e să nu pierdem. Ne-am uitat la meci aseară, vor veni foarte montați să prindă play-off-ul. E foarte important că nu joacă Alibec, e un plus. Noi nu avem ce pierde. Vom face tot ce putem să câștigăm. Încercăm să profităm de oboseala lor. Terenul va fi greu, poate va fi bine pentru noi”, a explicat Popovici.

Partida ACS Poli Timișoara – Astra Giurgiu se dispută duminică, de la ora 18.00, în etapa a 17-a a Ligii I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.