ACS Poli Timișoara părăsește ultimul loc după o victorie contra campioanei Astra...

ACS Poli Timișoara părăsește ultimul loc după o victorie contra campioanei Astra Giurgiu. Ionuț Popa, mai inspirat ca Marius Șumudică GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Alin Șeroni, cu execuția prin care a deschis scorul. Foto: Adrian Pîclișan
Alin Șeroni, cu execuția prin care a deschis scorul. Foto: Adrian Pîclișan

Surpriză plăcută în Europa League, Astra Giurgiu a fost învinsă fără drept de apel la Timișoara, de codașa ACS Poli. Tehnicianul Ionuț Popa a făcut modificări inspirate în primul 11, fundașul stânga Alin Șeroni și vârful Pedro Henrique au marcat golurile unui 2-0 neașteptat în fața campioanei.

Astra a venit direct în Banat după succesul de la Viena. Trupa lui Marius Șumudică avea să aibă mai multe probleme cu alb-violeta de pe Bega. Llorente putea deschide scorul după 12 minute, dar a trimis imprecis deși îl mai avea în față doar pe Lung jr.. Peste trei minute o replică a venit de la Teixeira, mingea a ocolit însă vinclul. Astra părea în control pentru o vreme, dar echipa lui Ionuț Popa, cu surprize multe în lot, a fost mai periculoasă. Pe acest fond vine și acțiunea primei părți. Setat ca fundaș stânga Alin Șeroni face o cursă formidabilă pe banda sa și înscrie din unghi cu un șut ”pe sub” Silviu Lung jr.. Mai mult, partea secundă a început excelent pentru gazde. Blamat pentru șansele irosite în prima repriză, brazilianul Pedro Henrique se revanșează la opt minute de la reluare. Atacantul revenit surprinzător direct titular preia un balon de la același Șeroni, se distrează cu defensiva campioanei și marchează cu un șut pe jos în dreapta portarului.

Astra a căutat golul, dar a părut sterilă fără marele absent, Alibec. Putea fi și 3-0 în minutul 73, dar Bărbuț a fost în fine blocat în careu deși avea opțiunea de a-i pasa lui Popovici, liber în centrul careului. Cu un sfert de oră înainte de final Astra putea reduce din diferență însă golul lui Budescu a fost anulat pe motiv de ofsaid la nou intratul Balaure. Popovici putea mări și el avantajul, în două rânduri, de fiecare dată nu a ales însă soluția câștigătoare. De partea cealaltă Kortzorg a mai avut o șansă în prelungiri, dar Straton s-a opus.

A fost până la urmă seara lui ACS Poli, care învinge și părăsește pentru prima dată în acest sezon ultima poziție din clasament, fiind acum la cota 4. Altă depunctată, ASA Tg. Mureș e noua ”lanternă”.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Bocșan, Scutaru, Șeroni – Artean – Bărbuț (90 Sîntean), Llorente, Croitoru (cpt.), Doman (80 Vădrariu) – P. Henrique (61 Popovici). Pe bancă: Curileac – Neagu, Poparadu, Cârstocea. Antrenor: Ionuț Popa.

Astra Giurgiu: Lung – Stan, Geraldo, Săpunaru (cpt.), Morais – Lovin (34 Boubacar), Seto (46 D. Florea) – Ioniță (70 Balaure), Kortzorg, Teixeira – Budescu. Pe bancă: Gavrilaș – R. Moise, R. Alves, V. Gheorghe. Antrenor: Marius Șumudică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.