Ionuț Popa mizează pe aceiași oameni pe terenul greu de la Craiova....

Ionuț Popa mizează pe aceiași oameni pe terenul greu de la Craiova. Ce îl deranjează pe tehnicianul lui ACS Poli și ce măsuri va lua în iarnă

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa
Ionuț Popa

ACS Poli Timișoara a predat ”lanterna” înainte de jocul cu CSU Craiova și se află pe un trend ascendent în Liga I. Tehnicianul Ionuț Popa are însă și motive de îngrijorare legate de deplasarea din Bănie, unde se va baza cam pe același lot câștigător în duelul cu campioana Astra.

”Lotul este cam același de la jocul cu Astra”, a spus azi Ionuț Popa. Acesta nu se va baza nici în intermediara de mâine pe Novak și Cânu. Primul are întindere. ”Mizăm de două lucruri: determinarea și prospețimea. Craiova a jucat vineri seară. Mi-e teamă să nu acuzăm și noi oboseala. Așa cum au acuzat cei de la Astra, care au făcut un drum lung de la Viena. Noi am făcut măcar refacere. Nu știu din lotul de azi dacă mai apare vreo absență-surpriză. Întâlnim o echipă pe care o respect. Are un antrenor foarte bun. Cu jucători tehnici, inventivi, care sigur ne vor pune probleme și în funcție de starea terenului”, a adăugat tehnicianul lui ACS Poli.

Ionuț Popa se arată deranjat de programul aglomerat din finalul anului. ”E o mare problemă perioada asta de campionat, implicit meciurie din Cupă care vor urma.


Starea terenurilor e de necomentat. Nu înțeleg de ce FRF nu ia în calcul o așa programare. Noi trebuia să terminăm campionatul acum. Sunt două-trei luni în care nu poți să joci fotbal. Mai ales că vara poți să joci în nocturnă și la 10 seara…”, a precizat Popa.

Va renunța la unii jucători

Deși lotul lui ACS Poli nu e numeros, Ionuț Popa spune că se va renunța la cei care nu au prea evoluat. ”Programul e greu, ne omoară deplasările. Trebuie să văd cum stau cu jucătorii pe care i-am tot folosit. Voi ține cont de jucătorii care nu au evoluat și nu au dat randament, să renunțăm la ei”, a subliniat Popa.

Acesta a explicat și situația lui Emanuel Vasi, dorit dar folosit doar la echipa secundă: ”Eu l-am dorit pe Vasi, îl cunosc de mic. E vârful generației lui. Aș vrea să-l promovez în Liga I dar din păcate încă rămâne un copil care mai are nevoie de maturitate. Să uite de cei trei ani de la City, unde arau alte lucruri. Să nu se mai accidenteze așa ușor. A avut două-trei perioade în această toamnă în care a absentat tocmai datorită acestor stupide accidentări. E un jucător în care eu cred și sper să redevină jucătorul care promitea mult înainte de Manchester City. El a fost în vizor și înainte să fiu eu la Poli”.

”Mă bucur că e al treiea joc când intră un jucător de sub 17 ani, Sântean, deși are contract doar până în vară și vreau să-l conving să rămână”, a mai spus Popa despre strategia cu privire la tineri.

Echipa pregătită de Gigi Mulțescu a pierdut în weekend la Iași, scor 1-2, și ocupă locul 3 în Liga I. Partida CSU Craiova – ACS Poli Timișoara se joacă pe ”Extensiv” mâine, de la ora 14.00, în etapa a 18-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.