Afacere INEDITĂ: un timișorean, printre puținii producători din România care realizează paturi...

Afacere INEDITĂ: un timișorean, printre puținii producători din România care realizează paturi personalizate, care fac masaj, la fel de confortabile precum cele din hotelurile de cinci stele

0
DISTRIBUIȚI
pat
Un timișorean vinde în întreaga țară paturi personalizate.

Și-au dorit să-și cumpere un pat la fel de confortabil ca cele care se găsesc în hotelurile Marriott, dar când au aflat că trebuie să scoată din buzunar 8.000 de euro, s-au răzgândit. Este vorba de doi timișoreni, soț și soție, care s-au decis să realizeze cu mâinile lor patul pe care și-l doreau. Imediat, au transformat această idee în afacere, iar acum au comenzi din întreaga țară. Asta pentru că realizează doar paturi personalizate, care fac masaj sau care pot fi ajustate cu o telecomandă fără fir.

„Soția a venit cu ideea să deschidem o astfel de afacere. Eu am vrut să-mi cumpăr un pat de la Marriott, ne-au cerut 8.000 euro și m-am răzgândit. Încet, încet am ajuns să producem și noi aceleași paturi. Încercăm să facem aceeași calitate, să punem tot ce e mai bun în pat și să-l personalizăm în funcție de fiecare persoană în parte”, povestește Bogdan Silviu, proprietarul firmei din Timișoara care realizează paturi personalizate.

Bănățeanul spune că are, în acest moment, zece angajați, și că a deschis afacerea în urmă cu patru ani. Până în urmă cu un an și jumătate, toate paturile realizate în capitala Banatului erau trimise în Germania. „La început am produs doar pentru export, însă nemții voiau paturi tot mai ieftine, doreau să facem tot mai multe rabaturi. Nu poți să faci și ieftin și de calitate. Acum producem doar pentru intern, au început să apară multe comenzi din Timișoara și din România”, spune Bogdan Silviu.

„Paturile se fac în funcție de înălțimea și greutatea fiecărui client”

Proprietarul firmei spune că toate paturile realizate la Timișoara se fac doar pe comandă, iar arcurile din saltele sunt împachetate individual, astfel că nu apar durerile de spate. „Paturile se fac în funcție de înălțimea și greutatea fiecărui client. Trebuie să știm câte kilograme are soțul, câte are soția, pe ce parte doarme soțul, pe ce parte doarme soția, ca să putem să-i personalizăm patul. Pe lângă acestea, e personalizează și înălțimea, și modelul de spătar, culorile, totul.


Avantajele acestor paturi personalizate sunt foarte multe, salteaua se distruge foarte repede în momentul în care nu este făcută pentru greutatea optimă. Noi folosim trei feluri de arcuri, care diferă în funcție de grosime și de greutate, se pun pe zone. Astfel, dacă ești o persoană mică de înălțime și grea, pe mijlocul patului ai nevoie de arcuri mai tari, pentru că altfel apare durerea de spate”, detaliază Bogdan Silviu.

În ceea ce privește prețurile, în cazul paturilor personalizate, acestea încep de la 4.000 de lei în sus. De asemenea, firma timișoreană mai produce și paturi electrice care sunt ajustabile din telecomandă fără fir, care costă aproximativ 8.500 lei, dar și paturi care fac masaj, care se vând cu 12.000 lei. „În momentul în care vrei să stai seara și să citești sau să te uiți la televizor, poți să te relaxezi în pat pentru că îl ajustezi cum dorești cu o telecomandă. De asemenea, paturile care fac masaj au în saltea senzori, care vibrează, masează ca și scaunele de la mașină. Tot prin telecomandă se pornește și această funcție”, mai explică Bogdan Silviu.

Timișoreanul spune că afacerea merge foarte bine, clienții care comandă astfel de paturi personalizate fiind din toată țara și sunt de toate vârstele. Astfel, persoanele mai în vârstă comandă paturi electrice, pentru că pot să coboare mai ușor din ele, iar tinerii, paturi personalizate, dar care au o singură saltea.

„Am zece angajați, nu e mare producția, nu suntem o firmă mare și nu vrem să ne dezvoltăm foarte mult pentru că nu mai poți să faci față controlului calității. Fiecare pat înainte să plece trebuie să fie verificat de cineva. Facem doar paturi și colțare care se pot face și pat. Mai bine puține și de calitate, decât mult și prost. Nu mă pot plânge că nu am comenzi”, spune Bogdan Silviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.