Aleși locali din vestul țării, găsiți în incompatibilitate sau conflict de interese...

Aleși locali din vestul țării, găsiți în incompatibilitate sau conflict de interese de ANI. Vezi despre cine este vorba

0
DISTRIBUIȚI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală și indicii privind săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și înșelăciune, în cazul mai multor foști și actuali aleși locali. Doi aleși din vestul țării au fost găsiți în incompatibilitate, iar un al treilea în conflict de intererse administrativ.

Unul dintre aceștia este Florin Farcașiu, primarul comunei arădene Târnova, care, potrivit ANI, s-a aflat în stare de incompatibilitate din 26 iunie 2012 până în 29 iunie 2014, deoarece, concomitent cu funcția de primar, a făcut parte din consiliile de administrație ale școlilor gimnaziale din comuna Târnova și satul aparținător Agrișu Mare, participând totodată, în calitate de reprezentant al primăriei, la 33 de ședințe ale consiliilor de administrație din cele două școli.

Ioan Lucaci, fost consilier local în comuna hunedoreană Pui, a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate între 20 iunie 2012 și 3 septembrie 2015, deoarece S.C.


Neluțu Prodcom SRL, societate de exploatare forestieră în cadrul căreia a fost și este asociat și administrator, a emis facturi fiscale prin care a livrat produse în valoare de 1.860 lei către primăria comunei Pui și altele în valoare de 33.400,48 lei către școala gimnazială din localitate.

În cazul lui Florin Ion Grecu, fost viceprimar și apoi consilier local în comuna cărășeană Ezeriș, ANI a stabilit un interes de natură patrimonială al acestuia, ca urmare a deliberării și adoptării hotărârilor de consiliu local privind rectificarea bugetului local pe anul 2013, în baza cărora a fost majorat articolul bugetar “Autorități publice și acțiuni externe”, din care s-a efectuat plata unui contract de servicii încheiat între primăria Ezeriș și Grecu Florin Ion Cezar PFA în calitate de prestator, ceea ce a dus, potrivit legii, la un conflict de interese administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.