Alina Gorghiu: Dublăm pedepsele pentru violență domestică (P)

Alina Gorghiu: Dublăm pedepsele pentru violență domestică (P)

0
DISTRIBUIȚI

alina-gorghiu-pressalert

Statisticile naționale și internaționale arată că România are încă foarte mult de recuperat în domeniul combaterii violenței domestice. Declarația îi aparține președintelui PNL, Alina Gorghiu, care a precizat că reducerea dimensiunilor acestui fenomen se află printre prioritățile legislative ale liberalilor.

“Am iniţiat în ultima vreme două legi foarte bune în domeniu. Una este legată de ordinul de restricţie care se eliberează în 72 de ore, ordin de restricţie care ar rezolva foarte multe dintre problemele victimelor violenţei domestice.


A doua lege este legată de dublarea pedepselor în cazul violenţelor domestice. E un fenomen care trebuie dus spre minimum și fără măsuri de acest fel nu vom reuși”, a spus președintele PNL.

Potrivit datelor oficiale, în România, la fiecare 30 de secunde se produce o agresiune fizică asupra unei femei. 3 din 10 femei au avut o astfel de experiență în decursul vieții. Mai grav este că foarte multe din cazurile de acest fel nici măcar nu ajung în atenția autorităților.

Alina Gorghiu, care este și candidat al PNL Timiș pentru Senat, consideră că femeile au nevoie de o reprezentare mai bună în administrația statului, în condițiile în care 51 la sută din populația României este compusă din femei: “Trebuie să punem în centru femeia și ar trebui să discutăm despre femei în administrație, femei în politică și despre egalitate de șanse. Femeile sunt de multe ori nereprezentate și,de foarte multe ori, ele știu care sunt problemele societății mai bine decât oricine altcineva.”

De altfel, PNL a avut de-a lungul timpului mai multe initțiative dedicate promovării egalității de șanse. Astfel, partidul a promovat intens în ultimii doi ani ideea unei cote obligatorii de minimum 30 de procente femei pe listele de candidați depuse de partide la alegerile parlamentare.

Liberalii candidează în aceste alegeri sub sloganul “România Înainte” și, până la această oră, sunt singurul partid care a făcut din egalitatea de șanse un subiect de dezbatere electorală.

Publicat la comanda PNL de către Boț Dragoș Pressalert PFA Cod Mandatar Financiar: 11160004