Andrei Păunescu: „O jucărie cum e chitara te face mai bun, mai...

Andrei Păunescu: „O jucărie cum e chitara te face mai bun, mai deştept şi nu se demodează niciodată“. Vezi când va avea loc spectacolul Remember Cenaclul Flacăra

0
DISTRIBUIȚI
Andrei Păunescu şi Vasile Mardare vor susţine un spectacol Remember Cenaclul Flacăra, la Timişoara
Andrei Păunescu şi Vasile Mardare vor susţine un spectacol Remember Cenaclul Flacăra, la Timişoara

Amatorii de folk şi poezie sunt invitaţi la un spectacol derulat sub motto-ul „Remember Cenaclul Flacăra“, susţinut de Andrei Păunescu şi Vasile Mardare, cele două formule cheie ale evenimentului fiind „Doamne, ocroteşte-i pe români” şi „Şi totusi există iubire”.

În ceea ce priveşte acest spectacol, Andrei Păunescu ne-a dezvăluit că „acesta nu are nicio regie şi niciun scenariu“. „În Timişoara, oraşul care a luat-o mereu înaintea vremurilor, în muzica rock şi folk din România, acum se cântă prea puţin folk. De aceea, am primit cu drag invitaţia celor de la The 80’s Pub şi a colegului meu, cantautorul Vasile Mardare, care locuieşte în Timişoara, de a face o asemenea seară de muzică, poezie şi dialog Remember Cenaclul Flacăra, cu care colindăm ţara si umplem sălile, cu oameni de toate vârstele.Spectacolul nu are nicio regie şi niciun scenariu. Totul este în funcţie de cei din sală. Cântăm piese compuse de noi sau din Cenaclul Flacăra, povestim, prezentăm cărţile şi discurile noastre, numai în funcţie de cum simţim sala.


Totul este interactiv, dialogăm, ne vin din mers idei. De aceea, sunt situaţii în care ne trezim după 5 ore că nu am coborât de pe scenă, fără să simţim cum trece timpul. În funcţie de posibilităţile gazdelor, eu vin la spectacolele acestea împreună cu un coleg, cu 2-3 sau cu 10, ideea principală fiind nu să na umplem de bani, ci să ne întâlnim cu oamenii. Uite-aşa, am făcut, până acum, doar în 2016, peste 100 de spectacole, în 2015  tot peste 100“, ne-a declarat artistul.

Andrei Păunescu – fiul poetului şi organizatorului Cenaclului Flacăra, Adrian Păunescu – a fost prezent de mai multe ori în zona noastră, inclusiv acum doi ani la prima ediţie a Festivalului Flori de Mai, care s-a desfăşurat la pensiunea Anette din satul Covaci (de lângă Timişoara), în dublă calitate, aceea de preşedinte de juriu şi cea de interpret. Vasile Mardare a lansat acum doi ani albumul „Anii cei mai frumoşi“ şi a câştigat toate cele trei categorii la care a fost nominalizat în cadrul premiilor ForeverFolk, respectiv „artistul folk al anului“, „cel mai bun album folk“ şi „cea mai bună piesă folk“. Una din piesele incluse pe acest album, Am să te iubesc, a apărut şi pe compilaţia Made in TM. În ceea ce priveşte muzica folk din zilele noastre, Andrei Păunescu este de părere că „aceasta nu poate muri“.

„Mişcarea folk este la temperatura de supravieţuire. Nu poate muri, pentru că este prea important mesajul folkului, la fel ca al rockului, dar trebuie să îi creştem anvergura şi să îi incurajăm pe copii să le ceară părinţilor chitări, nu smartphone-uri, pentru că o jucărie cum e chitara te face mai bun, mai deştept şi nu se demodează niciodată. Ăsta e mesajul pe care îl transmit tuturor fanilor de folk din Timişoara: luaţi-vă chitară, nu numai computer, şi haideţi să ne întâlnim, să cântam şi să recităm de drag de Cuplu, Părinți, Copii, Țara, Dreptate, Libertate“, spune Andrei Păunescu.

Spectacolul Remember Cenaclul Flacăra va avea loc joi 3 noiembrie, de la ora 19.00, la The 80’s Pub, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.