13 timișoreni inventivi au realizat o aplicație inedită, care ne ajută să contactăm pe cineva mult mai ușor de pe telefonul mobil. Este vorba de Canvy, care va fi lansată, săptămâna viitoare, la nivel internațional, și care se poate descărca gratuit. Această aplicație gestionează mult mai bine contactele pe care le avem în telefon, indiferent că vorbim de cele care sunt pe Facebook, Skype, WhatsApp, e-mail sau agenda telefonică.
Astfel, cei care își descarcă aplicația pe telefonul mobil pot, cu o singură atingere de ecran pe numele unei persoane, să aleagă din șase medii prin care doresc să comunice cu ea. „Aplicația îmi oferă pentru cartea mea de telefon o vedere intuitivă asupra contactelor pe care le am având diferite perspective. Contactele sunt automat descoperite și cu cât ferestrele în care se află sunt mai mari, cu atât intensitatea comunicării cu persoanele respective este mai mare. De asemenea, sunt și niște notificări pe ferestrele respective, dacă am un SMS, un e-mail de la cineva. Totodată, la o atingere de ecran pot să inițiez o conversație cu cineva pe e-mail, pe telefon, pe WhatsApp, Facebook sau Skype”, ne-a explicat Horia Damian, realizatorul aplicației Canvy.
Timișoreanul spune că, în viitor, ar putea fi introduse și niște sincronizări la nivel de status.
Prin urmare, dacă este partajată locația, iar două persoane sunt aproape una de alta, aplicația va trimite o notificare că este posibilă și o întâlnire directă. “Sau dacă partajez alte informații de timp activity, persoana care dorește să mă contacteze știe că sunt la lucru. Dar putem vorbi și de un context mai larg, legat de cât de bună am conectivitatea la Internet, și atunci aplicația îmi propune să trimit un SMS sau să sun”, detaliază Horia Damian.
Timișoreanul povestește că aplicația Canvy va putea fi descărcată gratuit, de săptămâna viitoare, când va fi lansată oficial. În total, 13 persoane au lucrat timp de nouă luni pentru a realiza inedita aplicație.
“Totul a pornit de la o idee și de la o nevoie. Ideea era de a facilita comunicarea între persoane. De asemenea, ideea a plecat de la o observație că în momentul de față operatorii de comunicații nu sunt doar cei clasici pe care-i știm, ci sunt și operatori de comunicații la nivel global, precum WhatsApp, Facebook sau Skype. Toate acestea au un număr suficient de utilizatori astfel încât să existe o nevoie reală ca atunci când folosesc un telefon să pot să inițiez comunicarea cu cineva prin cinci sau șase medii diferite. Ideea a plecat și de la această maturitate a pieței de comunicații globale, care există în momentul de față”, a mai precizat Horia Damian.