ArheoVest, ONG-ul timişorean care promovează arheologia bănăţeană, a sărbătorit 10 ani de...

ArheoVest, ONG-ul timişorean care promovează arheologia bănăţeană, a sărbătorit 10 ani de existenţă. Câţi specialişti participă la simpozionul organizat cu această ocazie

0
DISTRIBUIȚI

arheovest

Asociaţia ArheoVest, ONG-ul timişorean care-şi propune să aducă arheologia bănăţeană într-o nouă lumină, sărbătoreşte zece ani de existenţă. În total, ArheoVest numără zeci de membri pasionaţi de arheologie şi istorie, care au reuşit, de-a lungul timpului, să cerceteze, să promoveze şi să protejeze patrimoniul arheologic bănăţean.

“Cei zece ani au fost foarte plini şi fascinanţi. Ne-am maturizat, nu am îmbătrânit. Ne motivează foarte tare văzând cât am reuşit să facem fără să avem foarte multă experienţă şi fără să avem suport. În aceste momente, chiar avem şi suport şi experienţă şi cred că o să continuăm diversificând activitatea. Urmează să trecem la nivelul următor dorind ca pe viitor să aducem în cadrul Asociaţiei ArheoVest membri şi din străinătate, care s-au arătat curioşi de activităţile pe care noi le desfăşurăm”, a declarat, astăzi, Lorena Vlad, preşedintele Asociaţiei ArheoVest.

Printre cele mai importante acţiuni organizate de ONG-ul timişorean se numără Simpozionul Internaţional Arheo Vest “Interdisciplinaritate în arheologie şi istorie”, care a ajuns la ediţia cu numărul patru.


Aproximativ 100 de specialişti din domeniul istoriei şi arheologiei vechi şi medievale şi-au dat întâlnire, astăzi, la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru a participa la simpozion.

“Suntem la a patra ediţie şi continuăm editarea unui nou volum care să prezinte studii interdisciplinare cu aplicabilitate în arheologie. În aceeaşi idee, continuăm cu omagierea unui dascăl şi a unui cercetător în domeniul istoriei şi al arheologiei vechi bănăţene. În al treilea rând, organizăm un simpozion care să strângă la Timişoara cei mai importanţi dintre specialiştii în domeniul istoriei şi arheologiei vechi şi medievale, în ideea de a discuta, de a analiza, de a populariza descoperirile, cercetările de la un an la celălalt. A devenit deja o tradiţie acest simpozion, avem din ce în ce mai mulţi colaboratori, lumea se strânge cu drag la Timişoara. Considerăm că este un succes şi ediţia din acest an”, a precizat Dorel Micle, vice-preşedinte al Asociaţiei ArheoVest din Timişoara.

În cadrul simpozionului a fost lansat şi cel de-al patrulea anuar “Arheo Vest: Interdisciplinaritate în arheologie şi istorie”, care este format din peste 50 de studii de specialitate scrise de 76 de autori în aproape o mie de pagini, structurate în două volume. Ediţia din acest an a simpozionului este realizată “In honorem prof. univ. dr. Adrian Bejan”, care a fost profesor universitar, doctor în istorie și șef al Catedrei de Istorie – Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.