Asociație de proprietari, furată de proprii reprezentanți. La ce sumă IMENSĂ a...

Asociație de proprietari, furată de proprii reprezentanți. La ce sumă IMENSĂ a ajuns prejudiciul

0
DISTRIBUIȚI

perchezitii-arad-04

La vârsta la care multe persoane se preocupă de creșterea nepoților, doi bănățeni au găsit alte activități, mai puțin ortodoxe, prin care să își rotunjească veniturile.

Președintele și casiera unei asociații de proprietari din Lugoj s-au trezit marți dimineața cu mascații la ușă după ce un furnizor de ultilități publice a sesizat organele abilitate cu privire la faptul că cei doi își însușeau sume mari de bani. Practic, din sumele strânse de la proprietari, cei doi furau cu ajutorul unei contabiltăți duble.

În 22 iulie 2015, polițiștii au fost sesizați de către un furnizor de utilități publice din municipiul Lugoj despre faptul că reprezentanții unei asociații de proprietari și-ar fi însușit în mod ilegal sume de bani din gestiune.


În 5 februarie 2016, s-a dispus începerea urmăririi penale față de președintele și casierul asociației, de 79 de ani, respectiv 62 de ani.

În urma expertizei financiar – contabile efectuate, s-a stabilit că evidența contabilă a asociației nu ar fi fost întocmită corespunzător, cei doi fiind bănuiți că ar conduce o evidență contabilă dublă, fapt ce ar favoriza sustragerea de bani din gestiune, în paguba membrilor și a furnizorilor de utilități. Prejudiciul cauzat este estimat la 265.000 de lei. Prin efectuarea perchezițiilor polițiștii urmăresc ridicarea unor documente și înscrisuri, din perioada 2009 – 2015, pentru completarea probatoriului. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanele în cauză.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.