ASU Politehnica RĂZBATE în duelul din subsol cu CS Balotești. Care a...

ASU Politehnica RĂZBATE în duelul din subsol cu CS Balotești. Care a fost atuul ”Băieților în ghete” în fața ilfovenilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
asu-poli-balotesti-5
Bădăuță a marcat golul de 2-1

Victorie vitală pentru ASU Politehnica în lupta pentru supraviețuirea în Liga a II-a. Alb-violeții au avut un meci greu până spre final și în intemediară cu modesta CS Balotești, scor 4-1 (1-1). Declicul alb-violeților a venit în ultimul sfert de oră, grație și oamenilor intrați de pe banca de rezervă. Ghinescu, Bădăuță și Blănaru, de două ori, au marcat golurile care pot aduce mai multă liniște în iarnă.

ASU Poli cedase sâmbătă cu Clinceniul acasă (0-1) și nu-și permitea în niciun caz un nou pas greșit cu Baloteștiul. Prima echipă de sub linie, dar și vecina de clasament cu trei puncte mai puține, cât și un meci în minus.

Meciul cu această trupă din Ilfov a început excelent pentru timișoreni. După doar patru minute de joc Bădăuță îl vede liber pe Ghinescu și mijlocașul stânga proiectează din careu balonul către colțul plasei interioare. După această reușită însă, treptat, Baloteștiul și-a făcut simțită prezența la poarta lui Gkakos. În minutul 11 o lovitură liberă se încheie cu o foarfecă superbă a lui Herea, mingea intră în poartă, dar golul e anulat pe motiv de ofsaid. Acest avertisment nu i-a făcut mai alerți pe ”Băieții în ghete” și peste alte zece minute oaspeții egalează. Ion trimite dintr-o nouă ”liberă” și fundașul Marciuc înscrie cu capul. În minutul 25 și ASU Poli are parte de un gol anulat, de această dată Giuricici a împins balonul în plasă după un șut al lui Birău respins greșit. Până la pauză Bădăuță a mai amenințat poarta Baloteștiului, dar fără succes.

Alb-violeții mai aveau o repriză în față, dar nu au început bine partea secundă. Sistemul a fost schimbat în 4-4-2 prin introducerea lui Blănaru, dar minute bune ilfovenii au dominat jocul aerian și păreau să aibă cartea câștigătoare prin jocul lor, mult mai simplu și direct. A fost însă ziua în care ASU Poli nu se mai bate singură. În minutul 73 Birău ajunge în preajma careului, din nou, de această dată preferă o pasă către Bădăuță, care protejează și marchează în stânga lui Fulga. Emoțiile pentru cele trei puncte au mai durat circa zece minute. Până la golul lui Ștefan Blănaru pentru 3-1. Nou intratul Dănăricu (min. 82) l-a servit pe un alt jucător revenit la gazde, Vucea, a cărui centrare a fost controlată și finalizată elegant de golgheterul bănățenilor din acest sezon. Blănaru și-a mărit numărul reușitelor peste doar două minute, când nu l-a iertat pe Fulga nici în duelul unu contra unu.

Un 4-1 dur pentru oaspeții care au fost periculoși până prin minutul 75, dar trei puncte meritate pentru ASU Poli. Formația finanțată de suporterii timișoreni urcă după runda 18 pe locul 14, cu un punct mai mult decât Vâlcea, care are însă un meci mai puțin.

ASU Politehnica Timișoara: Gkakos – Motreanu, Cr. Gălan (cpt.), Bilia, Taub – D. Constantinescu – Teuț, Giuricici (46 Blănaru), Birău (82 Dănăricu), Ghinescu (67 Vucea) – Bădăuţă. Antrenor: Sorin Brîndescu.

CS Balotești: Fulga – Răuţă, Flămânzeanu, Marciuc, Dedu – Ioniță, N. Ion (cpt.), Cl. Herea (81 R. Stănescu), Niculae – V. Andrei (70 Antoche) – Bâtfoi. Antrenor: Cornel Nica.

Sorin Brîndescu: ”Cele trei puncte ne dau mai multă liniște”

Tehnicianul lui ASU Poli, cât și al Baloteștiului, au remarcat la final discrepanțele dintre cele două reprize.


”Presiunea rezultatului, pentru că am întâlnit prima de sub linie, noi fiind prima peste linie, și-a pus amprenta asupra jocului. Eu, din punct de vedere tactic și al realizărilor, sunt mai mulțumit de prima repriză, dar am dat repede gol, apoi ne-am relaxat, nu am înscris, am luat gol la o neatenție, fază fixă, după care am devenit precipitați, fricoși, speriați. Dar totuși e bine că am câștiga acest joc. Cele trei puncte ne dau mult mai multă liniște. Jucătorii care au intrat și-au făcut datoria. Blănaru a luptat, Vucea și-a exploatat viteza, Dănăricu a dat pasă de gol, toți jucătorii au dat randament. Important e cine aduce mingea în față, nu sistemul, vom vedea ce va fi în meciurile următoare”, a declarat Sorin Brîndescu.

Antrenorul celor de la CS Balotești, Cornel Nica, a subliniat că jucătorii intrați de pe bancă la gazde le-au adus acestora victoria. ”Au fost două reprize diferite. Prima echilibrată, a doua total altfel. După părerea mea Timișoara a avut o bancă mult mai bună decât a noastră. Au intrat doi jucători care au făcut diferența. Am discutat la pauză, să ne așezăm bine, ne gândeam că putem să și marcăm. Au făcut două schimbări însă pentru atac. Mai avem o etapă, nu știu dacă se mai joacă și celelalte două, și sperăm să ne întărim din iarnă încolo. Nu cedăm, cine știe ce se poate întâmpla în primăvară, câte mai rămân. Cred că avem cu ce, poate mai luăm ceva de la cele două echipe desființate. O să fie jucători, mai ales că suntem în Capitală. Noi nu avem niciun fel de probleme financiare”, a spus Cornel Nica.

Pentru ASU Poli urmează un weekend liber prin retragerea Berceniului. Primele două etape din retur sunt programate să se dispute în luna decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.