ASU Politehnica pierde cu Clinceniul după o nouă gafă și nu are...

ASU Politehnica pierde cu Clinceniul după o nouă gafă și nu are parte de liniște în B. NERVI și îmbrânceli după fluierul final GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Matache a fost de netrecut
Florin Matache a fost de netrecut

Alb-violeții nu au reușit să construiască pe rezultatul pozitiv de la Arad. Deși a dominat azi ostilitățile ASU Politehnica Timișoara a cedat cu Academica Clinceni, scor 0-1 (0-0), și rămâne la trei puncte distanță de zona retrogradării. Singurul gol al ilfovenilor a fost marcat de Florin Ștefan în urma unei gafe a portarului Markos Gakos, chiar eroul meciului cu UTA.

Pe ”Știința” a fost presărat nisip pentru ca terenul să fie cât de cât practicabil. Dar primii care s-au împiedicat în el au fost chiar ”Băieții în ghete”. După zece minute ASU Poli putea deschide scorul cu Academica, dar Dan Constantinescu a trimis slab din centrarea lui Teuț. Peste un alt sfert de oră Bădăuță pătrunde în apropierea careului mic, dar centrarea sa pe jos e intuită de experimentatul Matache. Oaspeții au avut și ei o șansă uriașă în prima repriză. Coman a reluat cu capul din apropiere, dar Gakos a scos cu ajutorul barei, balonul a sărit apoi la Antohi, care a reluat însă pe lângă țintă. În minutul 38, o nouă șansă, Ghinescu scapă singur spre poartă, dar preia larg și același portar al oaspeților intervine. Repriza s-a încheiat cu o nouă ocazie mare. Teuț l-a servit pe Birău, al cărui șut de la marginea careului a zguduit transversala. Doar 0-0 la cabine.

Clinceniul a părut o trupă solidă, dar nu a impresionat. Pe când gazdele au irosit noi oportunități. Mereu reluarea decisivă lăsând de dorit. În fine, a venit și minutul ”fatidic” 68. După jocul excelent de la Arad, Gakos scapă un balon simplu în față, acesta e respins apoi neinspirat în picioarele lui Florin Ștefan, care marchează cu toată opoziția portarului greco-român. Până la final ASU Poli a încercat să se revanșeze. Măcar pentru o remiză. În minutul 73 Matache se remarcă și la șutul lui Dănăricu. Presiunea aparent sufocantă din următoarele minute nu a adus însă niciun gol în contul gazdelor.

Final cu scandal

După fluierul final a izbucnit un mic scandal în fața băncii ilfovenilor. Coman, de la oaspeți, l-ar fi îmbrâncit pe căpitanul Cristi Gălan, și apoi mai multe persoane din ambele tabere au intervenit. Nu au lipsit însă nici alte îmbrânceli între grupuri diferite. Un mic haos pe care brigada de arbitri condusă de Marius Omuț (Oradea) a încercat să-l înregistreze. Până la urmă primii doi implicați au primit câte un cartonaș galben.

ASU Poli irosește șansa de a se depărta de zona periculoasă și are miercurea viitoare un meci devenit acum și mai important. Cu Baloteștiul, prima de sub linie.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – M. Stancu – Teuț (67 Dănăricu), Birău, D. Constantinescu (84 Niță), Ghinescu (70 Blănaru) – Bădăuță. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Academica Clinceni: Matache – Vențer, Nițu, M. Marin, Pervu – Ad. Udrea, Predescu – Gojnea (51 Fota), Antohi (82 R. Crișan), Fl. Ștefan – M. Coman (85 Lemnaru). Antrenor: John Ene.

Sorin Brîndescu nu și-a ascuns dezamăgirea

Antrenorul lui ASU Politehnica a digerat greu eșecul de azi.


”Sunt foarte supărat că am pierdut jocul de azi. Încă din vestiar, de la Arad, le-am atras atenția jucătorilor că urmează aceste două jocuri, care sunt decisive pentru noi și cu toate acestea nu am reușit să ne adunăm și să fim cu picioarele pe pământ și să câștigăm jocul de azi. Chiar îmi pare rău…”, a declarat Sorin Brîndscu.

Despre nervii arătați la final Brîndescu a conchis că ”probabil ne-am lăsat și provocați, starea terenului care ducea la nereușite. Am ratat câteva ocazii mari. Nu am reușit să finalizăm și ocaziile se răzbună”. ”Nu putem să-i luăm gâtul. La Arad a scos un penalty, un jucător tânăr trebuie să aibă mai multă încredere, dar și concentrare. E păcat că se duce munca întregii echipe pe o greșeală. Dacă băteam azi și miercuri ieșeam din zona aceasta și puteam avea o iarnă liniștită”, a precizat tehnicianul cu referire și la greșeala de portar.

De partea cealaltă, cei de la Clinceni erau foarte mulțumiți. ”Mă bucur că am câștigat azi în ciuda unui meci extrem de dificil. Cunoșteam echipa din Timișoara, preocupată să joace fotbal, o echipă bună. A fost un teren rău, cu care nu suntem obișnuiți. Ei veneau după un egal la Arad și ținând cont de jocul de azi, sunt o echipă bună și cred că am luat trei puncte mari. Diferența a făcut-o valoarea unor jucători, experiența lor… Noi poate ne mulțumeam și cu un egal. Lupta penru evitarea retrogradării poate să nu se mai joace. Două echipe s-au retras și multe altele au probleme financiare. Noi suntem feriți de asemenea lucruri, noi aveam speranțe la promovare. Poate echipa gazdă e susținută cel mai frumos din Liga a II-a, doar Rapidul anul trecut mai era așa, nu cred că vor avea probleme cu evitarea retrogradării”, a spus John Ene, ”principalul” Academicii Clinceni.

Referitor la incidentul de după joc aceasta a precizat următoarele: ”Probabil jucătorii de la banca noastră de rezerve, nu știu ce a fost cu publicul, între ei, nu știu. Și-au reproșat ceva. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Nu cred că a fost ceva ieșit din comun…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.