ASU Politehnica înfruntă Clinceniul într-un nou duel pentru evitarea zonei periculoase. Ce...

ASU Politehnica înfruntă Clinceniul într-un nou duel pentru evitarea zonei periculoase. Ce jucător consideră meciul cu ilfovenii mai dificil decât cel cu UTA

0
DISTRIBUIȚI
asu-poli-tarlung-62
ASU Politehnica

”Băieții în ghete” au un moral bun după ultimele patru runde. Neînvinsă nici la Arad, ASU Politehnica are parte acum de două jocuri consecutive pe teren propriu, ambele foarte importante pentru menținerea în B. În primul, alb-violeții vor da piept cu Academica Clinceni, una dintre trupele afectate de retragerea Berceniului, dar care a surprins prin succesul în fața Brașovului.

Academica a fost readusă în apropierea zonei retrogradării de retragerea conjudețenei ACS Berceni. Echipa din Clinceni are 15 puncte, doar cu două mai multe decât timișorenii. ”E un joc foarte important pentru noi. Trebuie să-l câștigăm, dar avem un adversar bun, care etapa trecută a bătut cu Brașovul. Au câțiva jucători experimentați, cum sunt Antohi, Matache, în poartă. În schimb, au un atacant foarte bun, Coman, care deși e junior, e periculos. O echipă care poate să pună probleme oricărei alte echipe, sperăm să nu ne pună și nouă”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Politehnica.

Bănățenii au trecut un test important al maturității în runda trecută la Arad. ”Sper ca atmosfera să fie bună, să ne dea încredere, să câștigăm aceste două jocuri de acasă. În același timp sper să nu fim prea euforici, prea relaxați, pentru că nu este cazul. Am discutat cu băieții că tot ce am făcut până acum, și înfrângerile, și victoriile, meciul de la UTA, toate sunt istorie și trebuie să privim înainte cu seriozitate și concentrare…”, a spus Brîndescu. ”Băieții în ghete” au și fost ușor avantajați de retragerea Berceniului, trecând după această decizie ”peste linie”. ”Distruge competiția, dar trebuie să ne adaptăm din mers și să jucăm în continuare.


Pâncota și Berceni nu au pus probleme niciunei echipe, dar era mai bine dacă știam din start că avem 18 echipe, 17 etape, și să jucăm săptămână de săptămână. Acum ne adaptăm”, a conchis ”principalul” lui ASU Poli.

Sorin Brîndescu nu ar fi de acord cu amânarea primelor două etape din retur programate să se dispute tot în 2016, informație care a circulat recent printre divizionarele B. ”E o chestie de principiu, pe care am ridicat-o și în vară, când s-a amânat campionatul. Nu contează că îi convine unuia sau altuia, noi trebuie să dăm o notă de seriozitate și primul lucru e să respectăm ceea ce spune. Dacă am spus că avem două etape din retur, ne pregătim și jucăm cele două etape. Nu acum, înainte de a se juca, să schimbăm planul competițional. Dacă vremea duce la terenuri impracticabile, să zici că iei măsuri așa, de urgență, dar vremea se prezintă bine și nu ai siguranța că în primăvară nu se vor amâna din nou… S-ar putea să ajungi să joci în vară, pe 40 de grade. Ar trebui să găsim soluții, să ne adaptăm”, a subliniat tehnicianul alb-violeților.

Pentru jocul cu Academica timișorenii nu vor putea miza pe Daniel Mărgărit, accidentat cu UTA. Atacantul împrumutat de la Pandurii umrează să facă mâine un RMN și e suspect de o întindere sau contractură. În schimb, revine căpitanul Cristian Gălan, care a fost suspendat pentru jocul de la Arad.

Telescu: ”Mai dificil decât cu UTA”

Unul dintre jucătorii care s-au remarcat în Derby-ul Vestului, Laurențiu Telescu, se așteaptă ca duelul cu ilfovenii să fie chiar mai greu. ”E un meci mai dificil ca cel cu UTA. Au jucători buni, i-am văzut în trei meciuri. Acum, că joci acasă, ai nevoie de trei puncte pentru a fi mai liniștit. E o echipă care pasează foarte bine, cu jucători tehnici, tipică pentru zona Bucureștiului, cu jucători experimentați, cu ștate vechi, atât în B, cât și în A”, a explicat Telescu.

Fundașul central consideră că abandonul Berceniului e de bun augur pentru echipa sa: ”Din punctul meu de vedere e foarte bine. De ce? Pentru că aveam în ultima etapă cu ei și toată lumea care a jucat cu ei au pierdut trei puncte. Noi ne bucurăm că am sărit peste linie, asta e cel mai important. Sperăm să și rămânem acolo!”. Laurențiu Telescu a mai avut o experiență în B chiar în zona Ilfovului, la Victoria Brănești.

Partida ASU Politehnica Timișoara – Academica Clinceni se dispută mâine, de la ora 14.00, pe Stadionul ”Știința”, în etapa a 17-a a Ligii a II-a. Miercurea viitoare alb-violeții vor juca din nou pe teren propriu și tot cu o echipă din zona ”nisipurilor mișcătoare”, CS Balotești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.