Derby-ul UTA – Poli a fost motiv de ”dispută” și în familia...

Derby-ul UTA – Poli a fost motiv de ”dispută” și în familia Brîndescu. Cum vede tehnicianul alb-violeților întâlnirea de foc de la Arad

0
DISTRIBUIȚI
Sorin Brîndescu, antrenorul lui ASU Politehnica
Sorin Brîndescu, antrenorul lui ASU Politehnica

Meciul UTA Bătrâna DoamnăASU Politehnica e cu siguranță cel mai anticipat duel din această toamnă în Liga a II-a. Reluarea rivalității Timișoara-Arad a fost prefațată și de tehnicianul ”Băieților în ghete”, Sorin Brîndescu. Antrenorul bănățenilor nu a uitat că în cariera de jucător a bifat o experiență la UTA, dar își dorește ca duminică să creeze alături de elevii săi noi amintiri plăcute suporterilor alb-violeți.

Meciul de duminică a început de mult, o recunoaște și Sorin Brîndescu, unul dintre cei mai sobri tehnicieni din primele două eșaloane. ”Am văzut că de la programarea etapelor, înainte de start, s-a urmărit când jucăm cu UTA. De atunci tot știam că în etapa a 16-a jucăm la Arad. Vrem nu vrem ni s-a transmis și nouă această stare. Sperăm să o onorăm și să facem un meci care să rămână peste ani de povestit… Un meci încrâncenat, cu goluri, cu răsturnări de situație, care să te țină cu sufletul la gură 90 de minute. Cu tribuna plină, dar o tribună numeroasă cu suporteri de partea ambelor echipe, și un meci desfășurat cu ambiție maximă, dar într-un fairplay desăvârșit”, a creionat ”principalul” Politehnicii scenariul perfect.

”Motorul” nu se anunță însă o gazdă prietenoasă, cel puțin din pespectiva de la ”firul ierbii”. ”Asta e trist pentru fotbalul românesc, că nu putem să creăm condiții pentru astfel de jocuri. Și stadioane mici și neîngrijite. Suntem dezamăgiți din acest punct de vedere, dar nu avem de ales, trebuie să ne adaptăm condițiilor”, sintetizează Brîndescu.

Tata cu UTA, el cu Poli

Dacă jurnaliștii arădeni s-au plâns că UTA BD și-a trimis oameni fără trecut în Derby-urile vestice la conferința de presă, antrenorul bănățenilor are experiențe în ambele tabere.


El a jucat la vechea grupare textilistă chiar în Divizia A, în returul ediție 1994-95. ”Îmi amintesc cu plăcere că la primul joc, cu Oțelul Galați, am intrat și am scos penalty și am condus 1-0 și apoi tribuna a explodat. Și știu că și arădenii sunt la fel de pătimași ca timișorenii și de aceea s-a creat de-a lungul timpului această rivalitate între cele două echipe, care e bună spun eu, și care chiar trebuie mediatizată și întreținută cumva”, a spus Sorin Brîndescu.

Tatăl său, Tiberiu Brîndescu, are chiar două titluri câștigate cu trupa de pe Mureș, înainte să sosească la Poli Timișoara. ”El a făcut facultatea la Timișoara și apoi s-a stabilit aici. Eu eram cu Poli, el era cu UTA. Și aveam discuții contradictorii, dar mai mult mă ațâța pentru că el după UTA a jucat și la Poli și a devenit timișorean cu acte și sufletește. Dar de dragul disputei și competiției el se dădea suporter UTA, dar nu este”, a adăugat tehnicianul alb-violeților. Brîndescu senior activează acum chiar ca antrenor al uneia dintre grupele mari de juniori ale alb-violeților.

Avantaj în documentare

După startul dur de sezon, programul B-ului îi poate oferi și un mic avantaj lui ASU Poli în perspectiva duelului de duminică. ”A fost formația cea mai urmărită, pentru că noi jucam în următoarea rundă cu adversarul lor. E adevărat că mă axam mai mult pe adversar, dar inevitabi i-am văzut. Forța lor stă în grup, nu au făcut multe schimbări pe posturi. Au jucat cu același 11, ba mai mult, după ce l-au vândut pe Denis Man, o mutare inteligentă din partea lor, l-au promovat pe Petre, care a redevenit el golgheterul echipei, un tânăr talentat. În rest, pe majoritatea posturilor același 11 îl folosesc etapă de etapă. O echipă bună, omogenă… Și noi ne-am dori să nu mai facem atâtea schimbări. Acum, am avut câteva rezultate pozitive și am dori să avem o stabilitate în privința titularilor”, a precizat Brîndescu.

Tehnicianul susține că munca sa în ceea ce privește motivarea jucătorilor a fost simplificată. ”A avut grijă mass-media și suporterii noștri, prin tot ceea ce fac în această săptămână îi motivează, așa că rolul meu e mai ușor la acest meci… S-a simțit, s-au antrenat bine, cu ambiție, fiecare dorește să evolueze într-un astfel de joc. Îmi va fi greu să aleg jucătorii care să ne aducă victoria”, a conchis ”Profesorul”. ASU Poli nu va putea miza cu UTA chiar pe căpitanul Cristian Gălan, din cauza cumului de cartonașe galbene.

Partida UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica Timișoara se dispută duminică, de la ora 14.00 (Digi), în etapa a XVI-a a Ligii a II-a. Alb-violeții au 12 puncte și ocupă locul 15 în acest moment, utiștii sunt pe 6 cu 26 de puncte. În această seară druckerii se vor întâlni la ora 18.00 cu jucătorii la Baza 2, pentru un grătar ”în familie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.