Ilegalitățile comise în scandalul benzinăriei prietenului primarului Robu, explicate de avocatul Sergiu...

Ilegalitățile comise în scandalul benzinăriei prietenului primarului Robu, explicate de avocatul Sergiu Stănilă la PRESSALERT LIVE VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

benzinarie tuducan 2

Avocatul Sergiu Stănilă a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, ce încălcări ale legii au permis  construcţia benzinăriei lui Teodor Tuducan, prietenul primarului Nicolae Robu, în una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Timişoara, pe Calea Dorobanţilor. Discuția a fost purtată în contextul în care, astăzi, Robu a făcut un apel ca toţi cei care cunosc acte de corupţie în primărie sau de favorizare a unor anumiţi investitori să îi sesizeze personal cazuri concrete.

Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit că la opt luni după ce a devenit mandatarul familiei care încerca de 11 ani să-i fie restituit fosta proprietate aflată pe Calea Dorobanților, Teodor Tuducan a obținut de la comisia condusă de primarul Nicolae Robu, cu care a fost ulterior în concediu în Sardinia, retrocedarea pământului. Ulterior, pe parcela de teren aflată în una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș, a fost construită o benzinărie, fără ca autorizația de construire să respecte ce se spunea în PUZ-ul aprobat de consilierii locali, iar lângă stație a fost construită, fără HCL, o parcare pe domeniul public.


După ce a fost gata stația de carburanți, a fost închiriată unui celebru lanț de benzinării.

Întrebat de moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE dacă era nevoie de o hotărâre de consiliu local pentru ca bucata de teren să fie dezmembrată, după ce a fost dată dispoziţia de restituire, avocatul Sergiu Stănilă a precizat că “răspunsul meu este afirmativ. În opinia mea, era nevoie de HCL pentru simplul fapt că administrarea atât a domeniului public, cât şi a domeniului privat al unei unităţi administrativ-teritoriale este atributul exclusiv al consiliului local, nu al primarului, nu al unei alte entităţi sau, în cel mai rău caz, al unei persoane fizice. Deci, consiliul local are prin lege acest atribut de a administra domeniul public”.

Moderatorul emisiunii a amintit faptul că toate operaţiunile tehnice pentru dezmembrarea parcelei nu au fost făcute de Primăria Timişoara, ci chiar de cel care a devenit proprietarul terenului. “Eu cred că nu putea un privat pe terenul primăriei să facă aceste operaţiuni. Intervenţia primarului pe Legea 10, pe care s-a restituit acel teren persoanei fizice, este cât se poate de întemeiată, pentru că primarul este cel care semnează dispoziţia de restituire. De aici până la celelalte operaţiuni tehnice probabil că este cale mai lungă şi există câteva inadvertenţe care urmează a fi lămurite. (…) În mod normal, legal, o persoană fizică particulară nu poate reprezenta nici primarul şi nici consiliul local, evident, în legătură cu patrimoniul unităţii administrativ-teritoriale”, a explicat avocatul timişorean.

Sergiu Stănilă a mai precizat faptul că atât timp cât consiliul local este cel care hotărăşte modul de administrare al domeniului public şi privat, ar fi fost nevoie de o hotărâre de consiliu local pentru a se putea construi parcarea de lângă benzinăria de pe Calea Dorobanţilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.