Basarabenii din Timişoara PROTESTEAZĂ, nemulţumiţi de modul de organizare al alegerilor prezidenţiale...

Basarabenii din Timişoara PROTESTEAZĂ, nemulţumiţi de modul de organizare al alegerilor prezidenţiale din Moldova. Când are loc acţiunea

0
DISTRIBUIȚI
Basarabenii din Timişoara se pregătesc de protest.
Basarabenii din Timişoara se pregătesc de protest.

Basarabenii din Timişoara intenţionează să protesteze, astăzi, pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la modul de organizare al celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Moldova. Vă reamintim faptul că la secţiile de votare din diaspora au fost cozi uriaşe, ieri, iar la secţia de la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, buletinele de vot s-au terminat înainte de ora 21.00.

Deşi la Timişoara nu au fost semnalate probleme, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din oraş este alături de cei peste 1.000 de tineri din Moldova care protestau, astăzi, în faţa Guvernului, la Chişinău.


„Dragi basarabeni, și nu doar, vă chemăm astăzi, 14 noiembrie, să ne organizăm într-un protest pașnic și să ne arătăm nemulțumirea și indignarea față de modul în care s-au petrecut alegerile prezidențiale din 13 noiembrie. Să protestăm pentru toți cei care au vrut să voteze, dar nu au putut, pentru cei care au fost siliți să voteze într-un anume fel, împotriva la toate fraudele care au avut loc la aceste alegeri. Cerem demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale care se face responsabilă de încălcarea unuia dintre drepturile fundamentale ale oricărui cetățean, dreptul la vot. Cerem demisia Ministrului de Externe care este complicele unor alegeri fraudate! Haideți să ne mobilizăm și să demonstrăm că suntem o forță”, transmite Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, pe Facebook.

Protestul începe la ora 18.00, de la Căminul C16, din Complexul Studenţesc, de unde se va porni spre Piața Operei, iar apoi spre Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Timișoara.

La Timişoara a fost deschisă ieri, o singură secţie de votare, la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”. 1.064 de basarabeni s-au prezentat la urne, dintre care 1.025 au votat cu Maia Sandu şi doar 33 cu Igor Dodon, care a fost ales noul preşedinte al Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.