BC SCM Timișoara a obținut o victorie fără mari emoții în fața...

BC SCM Timișoara a obținut o victorie fără mari emoții în fața Galațiului. Ce loc ocupă provizoriu ”leii” în Liga Națională

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși
Octavian Popa Calotă (BC SCM Timișoara). Foto: Emanuel Titus Ilieși

”Leii din Banat” au trecut peste înfrângerea la limită de la Tg. Mureș și au obținut un nou succes pe teren propriu. BC SCM Timișoara a învins-o pe Phoenix Galați cu 93-76 (47-33) și ocupă provizoriu prima poziție în Liga Națională. Mladen Jeremic și Milos Komatina au marcat cele mai multe puncte pentru amfitrioni, câte 19 fiecare.

BCT-ul a încercat și a reușit să facă uitat eșecul dureros din jocul cu ABC Mureș.


Singura dată când oaspeții moldoveni au fost în avantaj în Sala ”Constantin Jude” a fost în primul sfert. Phoenix a condus cu 11-6 dar din acel moment meciul a fost la dispoziția ”leilor”. Primul sfert a fost tranșat cu 28-17. Ceva mai strâns a fost cel de-al doilea, câștigat însă tot de BC Timișoara, scor 19-16. Încă din sfertul 3 (25-16) era clar cine va fi câștigătoarea. Alb-violeții au continuat să se distanțeze și au ajuns la +25 în debutul ultimei pătrimi. Sfert final acontat însă, pentru conformitate, de către echipa din Galați (21-27), care a rămas penultima în clasament.

Principalii marcatori ai gazdelor au fost Jeremic și Komatina, ambii cu câte 19 puncte, însă coșgheterul partidei a fost dat de moldoveni. Milos Bojovic a pust 22 de puncte pe tabelă pentru gălățeni. Pentru BC SCM Timișoara au mai punctat: Otasevic (4 puncte), Popa Calotă (9), Drăgușin (8), Păun (5), Rambo (13) și Diaz (16). De remarcat că cel din urmă a realizat un double double cu cele 10 recuperări realizate.

BC SCM Timișoara, cu patru victorii în șapte partide, a urcat ”scriptic” pe primul loc, însă ”grosul” etapei se desfășoară mâine. Următorul joc al bănățenilor pregătiți de Nenad Mandic va fi în weekend-ul următor la Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.